Τοπικά

Δεκάδες αιτήσεις για τις 15 υποτροφίες της ΕΒΟΛ

Το κοινωνικό του πρόσωπο για μια ακόμη φορά θα δείξει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, όπου σε ειδική εκδήλωση θα προχωρήσει στη χορήγηση υποτροφιών σε 15 φοιτητές. Να αναφερθεί ότι συνολικά μέχρι την περασμένη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου που έληξε η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους, κατατέθηκαν 45 συνολικά αιτήσεις.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΒΟΛ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα παραδοθούν από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικ. Πρίντζο και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης, τα βιβλιάρια τραπεζικού λογαριασμού σε 15 φοιτητές απ’ όλη τη Μαγνησία που θα λάβουν την υποτροφία των 400 ευρώ τον μήνα για 9 μήνες.
Ουσιαστικά πρόκειται για οικονομικό βοήθημα σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα έξοδα σπουδών σε άλλες πόλεις, με τον κ. Πρίντζο να έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει πως «με αυτά τα χρήματα δεν τους σώζουμε, αλλά στόχο έχουμε να τους βοηθήσουμε σημαντικά σε μια εποχή που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες».

Να αναφερθεί ότι ο Α.Σ. Βόλου λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος εκ μέρους των φοιτητών για τη χορήγηση των υποτροφιών και σε συνδυασμό με την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε κατά την εγγραφή τους σε ορισμένες σχολές, έδωσε παράταση στην προθεσμία παραλαβής των δικαιολογητικών μέχρι την περασμένη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου.
«Το ενδιαφέρον των φοιτητών ήταν πράγματι μεγάλο από όλη τη Μαγνησία προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για τη χορήγηση υποτροφιών και συνολικά παραλάβαμε τα δικαιολογητικά από 45 άτομα» τόνισε ο κ. Πρίντζος.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και αξιολόγησης των αιτήσεων των ενδιαφερομένων από την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί, ώστε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σε ώρα που θα ανακοινωθεί, να είναι όλα έτοιμα για την εκδήλωση παράδοσης στους 15 φοιτητές των βιβλιαρίων και των καρτών αναλήψεως από λογαριασμούς, στους οποίους θα πιστωθούν οι υποτροφίες.
«Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να καλύψουμε κάποιες από τις ανάγκες της φοιτητικής ζωής των παιδιών, ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους, παρέχοντας ένα οικονομικό βοήθημα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το