Τοπικά

Δεκάδες αφαιρέσεις πινακίδων στο κέντρο του Βόλου – Εξόρμηση της Τροχαίας για την παράνομη στάθμευση

Νέα εξόρμηση του Τμήματος Τροχαίας Βόλου χθες στο κέντρο της πόλης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης. Αστυνομικοί της Τροχαίας βεβαίωσαν χθες δεκάδες κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα, ενώ αφαίρεσαν δεκάδες πινακίδες κυκλοφορίας.
Όπως έγινε γνωστό από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση μέσα σε λίγες μόλις ώρες στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς Ιωλκού, Κ. Καρτάλη, Δημητριάδος, Ιάσονος, Γαμβέτα, Κονταράτου και Ογλ. Αφαιρέθηκαν επίσης περίπου 100 πινακίδες κυκλοφορίας από παράνομα σταθμευμένα οχήματα.
Σύμφωνα με τον νόμο οι αφαιρέσεις των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας ισχύουν για 20 ημέρες, ενώ το πρόστιμο που επιβάλλεται, είναι 80 ευρώ. Αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 10 ημερών, τότε μειώνεται στο μισό, δηλαδή στα 40 ευρώ.
Σε περίπτωση που ο παραβάτης – οδηγός δεν εξοφλήσει το πρόστιμο εντός των 10 ημερών, το πρόστιμο καταβάλλεται ολόκληρο και μάλιστα υπάρχει προθεσμία εξόφλησής του εντός δύο μηνών από τη βεβαίωσή του. Μετά το πρόστιμο «πηγαίνει» στην Εφορία και θεωρείται ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο.
Οι εξορμήσεις της Τροχαίας στο κέντρο του Βόλου θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς το πρόβλημα είναι έντονο.

«Έκοψε» 714 κλήσεις η Δημοτική Αστυνομία
Συνολικά 714 κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ) βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Βόλου τον μήνα Οκτώβριο. Το ίδιο χρονικό διάστημα έγιναν 23 αυτοψίες, ενώ η Υπηρεσία δέχτηκε και 27 καταγγελίες τηλεφωνικά και μέσω του συστήματος Novoville.
Πιο αναλυτικά η Δημοτική Αστυνομία για το χρονικό διάστημα από 1 έως 31 Οκτωβρίου 2017 βεβαίωσε 166 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση βάσει του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 548 παραβάσεις για ελεγχόμενη στάθμευση (ΣΕΣ).
Τον ίδιο μήνα οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας προχώρησαν σε 23 αυτοψίες σε Βόλο και Νέα Ιωνία για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εναπόθεση οικοδομικών υλικών σε δημόσιους χώρους.
Να αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αφορούσε στην παράνομη στάση και στάθμευση, στάθμευση σε πεζοδρόμους, φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων σε ώρες εκτός του επιτρεπόμενου ωραρίου, την κατάληψη λεωφορειόδρομων, καθώς και παράνομη στάθμευση σε διπλή σειρά και σε πεζοδρόμια.
Συγκεκριμένα για παράβαση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις, για παράνομη στάση- στάθμευση 62, για κατάληψη πεζοδρομίων 15, για παράνομη στάθμευση σε λεωφορειόδρομους 7, για παράνομη στάθμευση σε πεζοδρόμους 66, για κατάληψη θέσεων ΑμεΑ 1 και για στάθμευση σε διπλή σειρά 1, καθώς και 9 για διάφορες άλλες παραβάσεις.
Επίσης, κατατέθηκαν συνολικά 7 ενστάσεις από οδηγούς για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 9 για παραβάσεις του ΣΕΣ, εκ των οποίων έγιναν δεκτές οι 6 και οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν, ενώ έγιναν 71 τηλεφωνικές εξυπηρετήσεις πολιτών και θεωρήθηκαν 5 γνήσια της υπογραφής κατ’ οίκον.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Ανδ. Ζέρβας ανέφερε πως «το επόμενο χρονικό διάστημα θα καταβληθεί προσπάθεια για ενίσχυση με περισσότερο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς το υπάρχον δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το