Αθλητισμός

Δέκα χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης για το τμήμα στίβου της Νίκης

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος το τμήμα στίβου του ΓΣΒ «Η Νίκη» και από έτος σε έτος βαδίζει ολοένα και ψηλότερα. Οι «κυανόλευκοι» κάνουν τον απολογισμό τους μιλώντας για όλα τα θέματα που αφορούν το τμήμα.
Για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι του τμήματος στίβου του ΓΣΒ «Η Νίκη» εξέδωσαν ανακοίνωση όπου υπογραμμίζουν τα παρακάτω:
«Μία δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά, ολοκληρώθηκε για το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου, το οποίο φέτος συμπλήρωσε δέκα χρόνια συνεχούς ανόδου, ανάπτυξης και εξέλιξης. Η δυναμική του τμήματος φάνηκε από την πρώτη στιγμή, αφού κάθε χρόνο αυξάνονται οι αθλητές και ανάλογα αυξάνονται και επιτυχίες του.
Το τμήμα, συμμετείχε φέτος σε αγώνες με πλήθος συμμετοχών, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρότερης ηλικίας αθλητές, να αγωνιστούν.

Όπως αναφέρει ο έφορος του τμήματος και μέλος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Γιώργος Τάκης, «στόχος μας να δομήσουμε σταθερές σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης στα παιδιά. Να πιστέψουν στις δυνατότητες που έχουν και μέσω των διοργανώσεων να συμβάλλουμε στην αθλητική καλλιέργεια των παιδιών μας, μέσω από την απόκτηση εμπειριών».
Το τμήμα πραγματοποίησε φέτος το χειμώνα προετοιμασία στα Χάνια, ενώ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετείχε στη δρομική πορεία για τη «Φλόγα». Σημαντικές ήταν και οι συμμετοχές του τμήματος στο Πανελλήνιο Κλειστού Στίβου και Ανωμάλου, όπου οι αθλητές κατέγραψαν μεγάλες επιδόσεις.
Ο στίβος της Νίκης Βόλου δεν έλειπε από τη φετινή εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων αθλητών, αθλητριών και προπονητών από την Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλίας, Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν η αθλήτρια του συλλόγου Ανδρομάχη Βελέντζα που κατέκτησε τη 3η θέση στα 80μ με εμπόδια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 και ο προπονητής της Απόστολος Βλαχάβας .

Από φέτος μετά από επαφές του εφόρου, με την ισπανική εταιρεία «Joma», που «ντύνει» πολλές εθνικές ομάδες στίβου παγκοσμίως, καθώς κι ομάδες ποδοσφαίρου, οι αποστολές της αγωνιστικής ομάδας στίβου της Νίκης Βόλου, έχουν τη δική τους εμφάνιση και τα δικά τους νέα ρούχα με τα οποία αγωνίζονται οι αθλητές.
Η πανδημία του κορωνοϊού φρέναρε αναπάντεχα τον σχεδιασμό και προγραμματισμό του τμήματος. Με απόφαση του εφόρου του τμήματος Γιώργου Τάκη και με έξοδα του τμήματος, απολυμάνθηκαν, όλοι οι χώροι του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που χρησιμοποιεί το τμήμα, ενώ σε όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Οι αθλητές άρχισαν εκ νέου, τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις τέλη Ιουνίου συμμετέχοντας σε διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών, καταγράφοντας εξαιρετικές επιδόσεις, πρωτιές κι ατομικά ρεκόρ.

Οι επιδόσεις, που κατέγραψαν οι αθλητές μας, αποτελούν επιβράβευση των κόπων τους και των προσπαθειών τους, που κατέβαλαν όλη τη χρονιά μαζί με τους προπονητές τους.
Θεσμό, αποτελεί πλέον, η λειτουργία του τμήματος προετοιμασίας για παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν σε ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές.
Το τμήμα στίβου, ενίσχυσε το δυναμικό του, με νέους προπονητές, τον Δημήτρη Καραντάκο, την Ηλιάννα Σταυρουλάκη, επιτεύχθηκε συνεργασία με τον προπονητή Νίκο Πασχάλη για τμήμα αθλητών στο νησί της Σκιάθου, ανανεώθηκε η συνεργασία με τους πέντε προπονητές, Παύλο Παρασκευόπουλο και Αποστόλη Βλαχάβα, προπονητές της αγωνιστικής ομάδας , και τις προπονήτριες Βάσω Κολλυμένου, Δήμητρα Αηδονίδου και Ελένη Σκουργιά.
Όσον αφορά στα οικονομικά, το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου, συνείσφερε στην οικονομική ενίσχυση της Ερασιτεχνικής κάθε μήνα. Ωστόσο από τον Μάρτιο κι έκτοτε, λόγω της πανδημίας, διακόπηκαν οι προπονήσεις στην Ακαδημία και ως εκ τούτου και οι συνδρομές των γονέων. Το τμήμα κατέβαλε προσπάθειες και κάλυψε από ιδίους πόρους οφειλές προς τρίτους και σε όλο το έμμισθο προσωπικό (αγωνιστικό-διοικητικό), ενώ κάλυψε όλα τα έξοδα των αποστολών στα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα, έτσι ώστε να συμμετέχουν όλοι οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας χωρίς προβλήματα.

Όσον αφορά στην οργάνωση του τμήματος, ο κ. Τάκης επισημαίνει: «Μέσα από την ορθή διαχείριση του τμήματος, διαμορφώθηκαν τρεις χώροι για τη διοίκηση, τους προπονητές, και χώρος για βάρη, καθώς και δύο χώροι για τουαλέτες, ενώ συντηρήθηκε κι ο εξοπλισμός που έχει προμηθευτεί το τμήμα. Μάλιστα σε αγαστή συνεργασία με άλλα τμήματα του συλλόγου, τους χώρους εκγύμνασης και αξιοποιούν ποδοσφαιριστές της ομάδας και αθλητές μπάσκετ του συλλόγου μας».
Από τον Ιούλιο του 2019 -οπότε και εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη- εφαρμόζεται κανονισμός λειτουργίας του τμήματος (25 άρθρα), με το νέο μοντέλο διοίκησης και με διακριτούς ρόλους.

Ο κ. Τάκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους γονείς που δείχνουν την εμπιστοσύνη τους για την άθληση των παιδιών τους στη Νίκη Βόλου και ταυτόχρονα στηρίζουν οικονομικά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους. Επίσης, ευχαριστεί και τα πρώην μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, τους κ.κ. Χρόνη Βελέντζα, Δημήτρη Μπατζανό και Στέλιο Σταματίου, που συνέβαλαν από την πλευρά τους στην ανάπτυξη του τμήματος.
«Είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε τον Σεπτέμβριο με περισσότερη όρεξη και μεράκι και με περισσότερες αγωνιστικές επιτυχίες» επισημαίνουν οι άνθρωποι του τμήματος στίβου της Νίκης Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το