Τοπικά

Δεύτερη αποστολή φαρμάκων στους πρόσφυγες του Μόζα

Σε δεύτερη αποστολή φαρμάκων προς τις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες, προχώρησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου το οποίο στηρίζει ιδρύματα, φορείς και χώρους που υπάρχουν ανάγκες.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον αρμόδιο γιατρό στις εγκαταστάσεις του πρώην Μόζα και προσφέρει, όποτε παραστεί ανάγκη φάρμακα που χρειάζονται οι πρόσφυγες εκεί.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ματσιόλης ανέφερε πως «επικοινωνήσαμε με τον στρατιωτικό γιατρό που είναι υπεύθυνος για τις εγκαταστάσεις και ο οποίος μας έδωσε τη λίστα φαρμάκων που έχουν ανάγκη. Άμεσα τους εξυπηρετήσαμε και αποστείλαμε τα φάρμακα. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους εκεί και είμαστε πάντα εδώ για να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Επισημαίνεται πως πριν μερικές εβδομάδες το Κοινωνικό Φαρμακείο πρόσφερε φάρμακα και στο Νοσοκομείο.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο έχει αλλάξει μορφή εδώ και μερικούς μήνες στηρίζοντας ιδρύματα, καθώς οι ανασφάλιστοι μπορούν να απευθύνονται στο Νοσοκομείο και τις άλλες δομές και να εξυπηρετούνται από εκεί.
Ωστόσο το Κοινωνικό Φαρμακείο συνεχίζει το σημαντικό κοινωνικό του έργο ενισχύοντας με φάρμακα τα Ιδρύματα και τους εκατοντάδες συμπολίτες που περιθάλπουν.
Ο κ. Κώστας Ματσιόλης επισήμανε πως «το Κοινωνικό Φαρμακείο συνεχίζει την προσφορά του σε φάρμακα ενισχύοντας με τις υπηρεσίες του τα ιδρύματα. Ήδη συνδράμει στους πρόσφυγες και το Γηροκομείο, ενώ πρόσφατα βοήθησε και το Νοσοκομείο Βόλου. Επίσης προσφέρουμε στο Ορφανοτροφείο, στις φυλακές. Και το πολύ ενθαρρυντικό είναι πως ο κόσμος προσφέρει φάρμακα και το κάνει αυτό με αμείωτη ένταση. Και η προσφορά γίνεται και μέσω των Ενοριών με τις οποίες υπάρχει συνεργασία».

Μάλιστα συμπλήρωσε πως «προσφέρουμε κυρίως φάρμακα που αφορούν στις χρόνιες παθήσεις, όπως τα καρδιολογικά, τα πνευμονολογικά, του στομάχου, το γαστρεντερικό, το κυκλοφορικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το