Τοπικά

ΔΕΔΔΗΕ – Οδηγίες για ασφαλή επανηλεκτροδότηση οικιών και καταστημάτων

 

Για την ασφαλή επανηλεκτροδότηση όλων των κτισμάτων θα πρέπει να διασφαλιστεί η αρτιότητα των εσωτερικών εγκαταστάσεων, καθώς και όλων των στοιχείων αυτής στον περιβάλλοντα χώρο (γραμμή πίνακα, μετρητής, γείωση), σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ.
Ο έλεγχος είναι απολύτως επιβεβλημένος, όπως υπογραμμίζεται, προκειμένου τα κτίσματα να επανηλεκτροδοτηθούν, καθώς μια ανέλεγκτη ηλεκτρική εγκατάσταση, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή όπως ηλεκτροπληξία πρόκληση πυρκαγιάς, ή/και καταστροφές συσκευών κ.λπ.
Στις περιπτώσεις που απαιτείται εκτέλεση εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ για την επανασύνδεση, αυτή θα πραγματοποιείται μετά την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ) την οποία θα πρέπει και να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στην Εταιρεία.
To κόστος των σχετικών ΥΔΕ θα καλυφθεί από την Πολιτεία με ανακοίνωση που θα ακολουθήσει από τα αρμόδια υπουργεία.
Προς διευκόλυνση των πληγέντων για την υποβολή των αιτημάτων και προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επανηλεκτροδότησή τους, ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει τη δυνατότητα υποβολής των ΥΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=1031
Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία ή επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να καλούν δωρεάν στο 800 400 4000 24ώρες το 24ωρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το