Τοπικά

Δάσκαλος πέθανε από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου – «Πάλεψε» δύο μήνες στην Εντατική

‘Ενας δάσκαλος 56 ετών είναι το νέο θύμα του κορωνοϊού στον Βόλο. «Πάλεψε» με τον ϊό νοσηλευόμενος δύο μήνες στο Νοσοκομείο του Βόλου και άφησε την τελευταία του πνοή  το πρωϊ. Στο Νοσοκομείο του Βόλου που προετοιμάζεται για το 4ο κύμα κορωνοϊού, ο θάνατος του εκπαιδευτικού, με καταγωγή από τη Λάρισα, είναι ο πρώτος μετά από 12 ημέρες. Η Μονάδα Αρνητικής Πίεσης είναι άδεια και στη ΜΕΘ νοσηλεύεται μια 61χρονη χωρίς να είναι διασωληνωμένη.
Στην κλινική νοσηλεύονται άτομα ηλικίας 48, 26, 23, 42, 87 και 74 ετών. Όλοι είναι ανεμβολίαστοι.

Οι εμβολιασμοί δεν κινούνται από άποψη ενδιαφέροντος σε ικανοποιητικό επίπεδο και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντόκος έκανε έκκληση για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός.
Οι περισσότεροι αρνητές είναι άνω των 40 ετών, οι οποίοι φαίνεται πως πλέον έχουν πάρει ξεκάθαρα αρνητική στάση απέναντι στον εμβολιασμό. Ενώ έχουν στη διάθεσή τους όλα τα εμβόλια και το δικαίωμα της επιλογής υπάρχει, αρνούνται να το πράξουν.
Οι γιατροί στο Νοσοκομείο θεωρούν πως οι ανεμβολίαστοι μπορεί να καθορίσουν την ανοσία και την πορεία του 4ου κύματος.

Αυτό που φοβούνται στο Νοσοκομείο είναι τη νέα πίεση που θα δεχτεί το σύστημα σε μια κρίσιμη περίοδο όπως η καλοκαιρινή με πολλά τροχαία και καρδιακά επεισόδια, που παρουσιάζουν παραδοσιακά αύξηση το καλοκαίρι.
Μάλιστα, όπως λένε, ο συνδυασμός «αρνητές και μεταλλάξεις» μπορεί να οδηγήσει στην λήψη νέων περιοριστικών μέτρων σε περίπτωση διασποράς του κορωνοϊού, δηλαδή σε τοπικά περιοριστικά μέτρα.
Συγκεκριμένα οι μεταλάξεις αλλά και η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στις ηλικίες 18-39 ετών θα έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε αύξηση στις διαγνώσεις. Βέβαια ακόμη οι γιατροί δεν μιλούν για την έλευση ενός νέου κύματος, αλλά το πισωγύρισμα είναι εμφανές και η προετοιμασία δεδομένη.

Σε ό,τι αφορά το τείχος ανοσίας, ο Νομός πρέπει να καταφέρει να αγγίξει ένα ποσοστό 60-70% στους εμβολιασμούς των πολιτών 20 – 39 ετών, για να έχει επιτευχθεί η οικοδόμησή του στο 80%. με τα σημερινά δεδομένα στους εμβολιασμούς αυτό θεωρείται άπιαστο όνειρο και προμηνύει δύσκολο χειμώνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το