Τοπικά

ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Να σπάσει το καθεστώς φόβου της Δημοτικής Αρχής Μπέου»

Η Δ.Α.Σ ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, στο Δημαρχείο του Βόλου, προκειμένου να γίνει μια πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων «για να σπάσει το καθεστώς φόβου της Δημοτικής Αρχής Μπέου», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με τη ΔΑΣ ΟΤΑ «οι κάμερες της Δημοτικής Αρχής Μπέου στους εργασιακούς χώρους του Δήμου Βόλου, συνιστούν σαφή προσπάθεια αστυνόμευσης και καταστρατήγησης ουσιαστικά των δικαιωμάτων εργαζομένων και συναλλασσομένων δημοτών. Η παράταξη καταγγέλλει επίσης την πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας για την απόφασή της να ορίσει συνεδρίαση του Δ.Σ. στον Αλμυρό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Στο φυτώριο της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα και οι νέες τεχνικές για την πλήρη ανάπτυξη μέτρων φοροληστείας, τσεκουρώματος των συντάξεων, συρρίκνωσης του απεργιακού δικαιώματος, αρπαγής της λαϊκής περιουσίας, ων ουκ έστιν αριθμός, ευδοκιμούν και οι κάμερες της Δημοτικής Αρχής Μπέου στους εργασιακούς χώρους του Δήμου Βόλου, με τα γνωστά αναμασώμενα, θολά και έωλα επιχειρήματα περί ασφάλειας κλπ. Πρόκειται για σαφή προσπάθεια αστυνόμευσης και καταστρατήγηση-περιορισμό ουσιαστικά των δικαιωμάτων εργαζομένων και συναλλασσομένων δημοτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους. Στο στόχαστρο επίσης μπαίνουν και τα μέλη φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων που θα επιχειρούν κάθε φορά να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Τακτικές πολιτικαντισμού από το αυτοαναγορευθέν προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας
Και ώ! Του θαύματος! Μετά από απουσία δυόμιση μηνών του προεδρείου, με κλειστά τηλέφωνα λόγω θερινής ραστώνης , ήρθε και η πρόσκληση συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, όπου ορίζει τόπο συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου τον Αλμυρό με πρώτο θέμα , τη Συλλογική Σύμβαση ΙΔΑΧ , γνωρίζοντας ότι πρόκειται για τη Συλλογική Σύμβαση ΙΔΑΧ –ΙΔΟΧ, αφήνοντας απέξω από την κουβέντα, όπως και από το Σύλλογο μας χρόνια τώρα, εκατοντάδες συμβασιούχους-εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας και δεύτερο θέμα τις κάμερες .

Παράτυπα με την ημερήσια διάταξη και τόπο συνεδρίασης η οποία έφτασε στα mail μας χθες 18/9/2018 και ώρα 8.45 μμ, παρά την υποχρέωση του άρθρου 29 του Καταστατικού, με την πρώτη ειδοποίηση να γίνεται την Κυριακή 16/9 και ώρα 7.50 με τη φράση «Συνάδελφοι. Σας καλώ σε τακτικό συμβούλιο την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30. Ημερήσια διάταξη θα στείλω αύριο»

Το αυτοαναγορευθέν Προεδρείο του Συλλόγου μας, πετάει την μπάλα στην εξέδρα, χρησιμοποιώντας το Σύλλογο, κατ΄έξακολούθηση, ως προεκλογικό παραμάγαζο.
Ο ψευτοσυνδικαλισμός, ο τακτικισμός στο μεγαλείο του! (Αλήθεια, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ και γεν. γραμματέας του Συλλόγου Γ. Μαγιάκος συμφωνεί με τις διαδικασίες ή έχει επιλέξει τη σκιά της Προέδρου;). Νομίζοντας προφανώς , ότι θα αιφνιδιάσει τη Δ,Α.Σ, θα μας δυσκολέψει βάζοντας εμπόδια, όπως η πρόσβαση του εκλεγμένου μας από τα νησιά, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας για όσους έχουν απογευματινές βάρδιες, όπως στα ΚΕΠ, μαζί με το γεγονός ότι θα απουσιάζει ο εκλεγμένος μας από τον Αλμυρό για να παντρευτεί , (ευχόμαστε στον Νίκο Τζαφλέρη βίον αγωνιστικόν και παραγωγικόν από όλες τις πλευρές).

Η Δ.Α.Σ ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στο Δημαρχείο του Βόλου με πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων για να σπάσει το καθεστώς φόβου της Δημοτικής Αρχής Μπέου και φυσικά να μπουν στην ημερήσια διάταξη συζήτησης η εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που σοβεί στη γειτονιά μας (με πυραυλικές επιθέσεις, καταρρίψεις αεροσκαφών, χρήση βάσεων Σούδας κ.ά.), η προσπάθεια μέσω της μείωσης και κατάργησης των ΚΑΠ και της αντικατάστασης από τον ΕΝΦΙΑ, να καταστεί η Τοπική Διοίκηση και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτήν φοροεισπράκτορες, η παρέμβαση μας ενάντια στις διακοπές ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά , η αλληλεγγύη στα μέλη των σωματείων και συλλογικοτήτων που διώκονται από το ιδιώνυμο της κυβέρνησης για τις διαμαρτυρίες τους στην κατάσχεση των λαϊκών περιουσιών, στους αγρότες που δικάζονται για τις κινητοποιήσεις τους Αυτά τα θέματα μάλλον δεν συγκινούν το αυτοαναγορευθέν Προεδρείο του Συλλόγου μας. Ή, καλύτερα, θα τους αναγκάσει να πάρουν θέση ως επίσημοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό, βεβαίως, τους στενοχωρεί…

Βόλος, 19/09/2018

Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά στην παράδοση των πρακτικών και του βιβλίου εισερχομένων-εξερχομένων, θυμίζουμε ότι ακόμη περιμένουμε το προηγούμενο….

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το