Τοπικά

Καταγγελίες ΔΑΣ ΟΤΑ για παρεμβάσεις στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Δ.Σ.

ΔΑΣ ΟΤΑ

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, επισημαίνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και τονίζει ότι αν υπάρχει οργάνωση οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να αποκρούσουν την προσπάθεια που κάνει η πλειοψηφία στο Δ.Σ. να απομαζικοποιήσει το Σύλλογο. Καταγγέλλει επίσης ότι υπέρ του άλλου ψηφοδελτίου παρενέβησαν ακόμη και αντιδήμαρχοι του Δήμου Βόλου.

 Η ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες από τους Δήμους της Μαγνησίας που στήριξαν με την ψήφο τους το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Μέσα από τη μάχη των αρχαιρεσιών βγαίνουμε πιο δυνατοί ώστε να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην οργάνωση της πάλης όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων απέναντι στα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Οι 65 υποψήφιοι που δώσαμε τη μάχη αυτή μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, από όλους τους χώρους και τις υπηρεσίες, θα είμαστε μπροστά ώστε να συμβάλλουμε στην αγωνιστική και οργανωτική ισχυροποίηση του συλλόγου μας, απέναντι στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι αρχαιρεσίες έγιναν σε συνθήκες πιο έντονης και άμεσης παρέμβασης των δημοτικών αρχών με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα την άμεση εμπλοκή ακόμα και Αντιδημάρχων του Δήμου Βόλου υπέρ της παράταξης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε πει έγκαιρα ότι ο κοινός στόχος που ένωνε την πλειοψηφία του προηγούμενου Δ.Σ. με Δημάρχους και Δημοτικές Αρχές ήταν να μη βγει το ΠΑΜΕ στην πλειοψηφία, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο σημαίνει ήττα του εργοδοτικού συνδικαλισμού, σημαίνει ένας Σύλλογος που δεν θα είναι χειροκροτητής και υποστηρικτής των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, αλλά οργανωτής των εργαζομένων απέναντί τους. Κάτι τέτοιο θα καθιστούσε το Σύλλογο πραγματικό αγκάθι στο μάτι όλων των υποστηρικτών της πολιτικής της Ε.Ε. και των μονοπωλίων.

Η διαλυτική κατάσταση που επιβάλλει μέσω των θέσεων που παίρνει η πλειοψηφία του Δ.Σ., δηλαδή η ενιαία παράταξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ανάγλυφα στο γεγονός ότι ο Σύλλογος απομαζικοποιείται. Είναι χαρακτηριστικό πόσοι συμμετείχαν στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση. Είναι αποκαλυπτικό ότι σε σύνολο περίπου 1400 εργαζομένων ψήφισε περίπου το 60% και ότι σε σχέση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες ψήφισαν λιγότεροι.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν φέρνει κάποια αλλαγή στην προηγούμενη κατάσταση. Ουσιαστικά η ενιαία παράταξη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που πριν τις προηγούμενες αρχαιρεσίες κατέβηκε σε τρία κομμάτια για να ενωθεί μετά απέναντι στη ΔΑΣ, τώρα κατέβηκε σε δύο κομμάτια. Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους, μιας και ξανά θα ενωθούν για να μοιραστούν τις καρέκλες στο Δ.Σ. Τα όποια «τσαλίμια» και οι «διαπραγματεύσεις» τους, θα είναι για να μην εκτεθούν πλήρως. Ήταν προμελετημένη η συμφωνία τους και είχαν σχεδιασμό κατεβαίνοντας σε δύο «κομμάτια» με στόχο να κρατήσουν εργαζομένους εγκλωβισμένους στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η ΔΑΣ – ΟΤΑ θα συνεχίσει να είναι το αποκούμπι των εργαζομένων στα προβλήματά τους, θα είμαστε παρόντες σε κάθε χώρο, με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και δύναμη. Μπορούμε με καλύτερη οργάνωση να αποκρούσουμε την επιβεβαιωμένη πλέον συστηματική προσπάθεια της πλειοψηφίας να απομαζικοποιήσει το Σύλλογο, να στρέψει τους εργαζομένους μακριά από την οργανωμένη πάλη. Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στα χέρια των εργαζομένων, στην οργάνωση και πάλη τους.

Εκλέχτηκαν από την ΔΑΣ-ΟΤΑ

Για το Δ.Σ

Καρυδάκη Σταυρούλα-(Εύη)

Γούλας Γεώργιος (Σκόπελος)

Αρμαμέντου Κυρατσούλα (Σκιάθος)

Κουτσιαρή Αμαλία

Παπαδοπούλου Ευγενία

Για την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Καρυδάκη Σταυρούλα-(Εύη)

Γούλας Γεώργιος (Σκόπελος)

Αρμαμέντου Κυρατσούλα (Σκιάθος)

Πετρόπουλος Αναστάσιος

Παπαδοπούλου Ευγενία

Για την ΑΔΕΔΥ

Καρυδάκη Σταυρούλα-(Εύη)

Αρμαμέντου Κυρατσούλα (Σκιάθος)

Γούλας Γεώργιος (Σκόπελος)

Παπαδοπούλου Ευγενία

Πετρόπουλος Αναστάσιος

Κουτσιαρή Αμαλία

Βαιόπουλος Αθανάσιος (Βελεστίνο)

Καραμπέρης Ευάγγελος (Βελεστίνο)

Κουτής Ιωάννης

Καραμπά Ελευθερία

Αγόρος Νέστωρ (Σκόπελος)

Σταματίου Εμμανουήλ (Αλόνησος)

Περδίου Αντώνιος (Πορταριά)

Στυλίδου Κίτσα

Γρηγορίου Σάββας (Ζαγορά)

Καλογιάννη Ιωάννα (Αλόνησος)

Λάζος Αντώνιος (Σκιάθος)

Τσαλούχου Αριάδνη

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το