Τοπικά

Δάπεδα ασφαλείας σε πέντε Νηπιαγωγεία του Δήμου Βόλου

«Λίφτινγκ» στους αύλειους χώρους πέντε Νηπιαγωγείων, προκειμένου να καταστούν ασφαλείς για τα μικρά παιδιά θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Ο σχετικός διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 52.000 ευρώ. Να αναφερθεί ότι οι εργασίες τοποθέτησης πλαστικών δαπέδων αφορούν στα Νηπιαγωγεία 3ο, 4ο, 5ο, Νέας Ιωνίας και 13ο, 33ο Βόλου.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή δαπέδων ασφαλείας από ελαστικά πλακίδια και σκοπός είναι να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για τη βελτίωση και αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου των προαναφερόμενων νηπιαγωγείων. Οι υπαίθριοι χώροι δραστηριοτήτων και παιχνιδιού πρέπει να ικανοποιούν τις ανάγκες των νηπίων και να παρέχουν ασφαλές περιβάλλον και προστασία από ατυχήματα. Επιπροσθέτως προβλέπεται και η διαμόρφωση και προετοιμασία των προαύλιων χώρων όπου απαιτείται, ώστε να γίνει η τοποθέτηση του δαπέδου ασφαλείας. Το συνολικό εμβαδό των δαπέδων που θα τοποθετηθούν υπολογίζεται στα 571,31 m2.
Μετά από αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου στο 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας προτείνεταιι μεταξύ άλλων να γίνει εκσκαφή σε τμήμα του προαύλιου χώρου, κατασκευή κατάλληλου υποστρώματος από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα στο τμήμα του προαυλίου, όπου έχει προηγηθεί η εκσκαφή.

Θα τοποθετηθεί συνθετικό δάπεδο ασφαλείας αποτελούμενο εκ πλακιδίων συνθετικού δαπέδου. Τα πλακίδια θα έχουν διαστάσεις 50×50 εκ. και πάχος 4 εκ., Θα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο ελαστικό και μίγμα πολυουρεθάνης με ειδικά αυλάκια στο κάτω μέρος για υδατοπερατότητα και θα είναι πιστοποιημένα για πτώση από 120 εκ., σύμφωνα με τα πρότυπα για την απορρόφηση κρούσης ΕΛΟΤ EN 1176: 2008 και ΕΛΟΤ EN 1177: 2008. Η συνολική επιφάνεια που θα καλυφθεί από το δάπεδο ασφαλείας είναι 181,74 m2.
Στο 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας προτείνεται η κατασκευή κατάλληλου υποστρώματος από ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα, με κατάλληλες ρύσεις για απορροή ομβρίων υδάτων, ενώ η συνολική επιφάνεια που θα καλυφθεί από το δάπεδο ασφαλείας θα είναι 135,12 m2.
Στο 5ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας προτείνεται η τοποθέτηση συνθετικού δαπέδου ασφαλείας στην επιφάνεια που θα καλύψει χώρο 148,75 m2.
Στο 13ο Νηπιαγωγείο Δήμου Βόλου προτείνεται η τοποθέτηση συνθετικού δαπέδου ασφαλείας στην επιφάνεια του υφιστάμενου σκυροδετηθέντος τμήματος του προαύλιου χώρου. Η συνολική επιφάνεια που θα καλυφθεί από το δάπεδο ασφαλείας θα είναι 33,20 m2.
Στο 33ο Νηπιαγωγείο Δήμου Βόλου προτείνεται η τοποθέτηση συνθετικού δαπέδου ασφαλείας σε συνολική επιφάνεια 72,50 m2.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το