Τοπικά

Δ. Κολυνδρίνη: “Αυτό που έγινε χθες οφείλεται σε λάθος από τον Γενικό Συντονιστή της Πυροσβεστικής”

Εξοργισμένη από τη διαχείριση της κατάστασης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου. Τόνισε ότι έγιναν λάθη και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει όλα αυτά να τα λάβει υπόψη και να αλλάξει τον σχεδιασμό.

Απέδωσε δε ένα μεγάλο μέρος της μη σωστής αντιμετώπισης της κατάστασης στην μη γνώση της περιοχής από τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εξέφρασε παράλληλα την ανακούφισή της που δεν υπήρξαν θύματα από τις εκρήξεις των πυρομαχικών στη στρατιωτική βάση της Ν. Αγχιάλου και τα δυνατά ωστικά κύματα. “Δοξάζουμε το Θεό που δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι χθες. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια τραγική εμπειρία”.

Εξήγησε ότι τον απόλυτο συντονισμό σε όλες τις διήμερες για την ώρα επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών έχει ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. “Δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια το Περιφερειάρχη ή και του αρχηγού του ΑΤΑΔ να δώσει την όποια εντολή, αλλά του αρμόδιου υπουργού και του κ. Δεδούση εν προκειμένω που είχε το γενικό πρόσταγμα”.

Τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένη από το συντονισμό των επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας τον “παντελώς λάθος, δεν έγιναν έγκαιρες παρεμβάσεις όπως θα έπρεπε. Δεν πας να σβήσεις την βλάστηση όταν έχεις ένα στρατόπεδο που αν εκρήγνυνται όλα τα πυρομαχικά θα μπορούσε να σκοτωθεί όλος ο τόπος. Θα έπρεπε να το είχαν θωρακίσει. Είμαι εξοργισμένη. Όταν είσαι επικεφαλής πρέπει να μπορείς να προλαβαίνεις το χειρότερο και να μην τα αφήνεις στην τύχη του. Έπρεπε να σβηστεί μέτωπο που ήταν το πιο πιθανό να προκαλέσει το πρόβλημα. ΄Ολο αυτό χθες έγινε από λάθος συντονισμό και κακή εκτίμηση των γεγονότων”.

Ακούστε ΕΔΩ τη συνέντευξη της Δωροθέας Κολυνδρίνη

Πηγή:ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το