Αθλητισμός

«Χρυσή» με ρεκόρ η Δαλίδου, χάλκινο μετάλλιο πήραν Αδάμ και Λυκομήτρος στο Παγκόσμιο κωπηλασίας

Τεράστια επιτυχία για την βολιώτικη κωπηλασία, αφού δύο αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ23 και εφήβων-νεανίδων, στο Βαρέζε της Ιταλίας. Η εκπληκτική Σοφία Δαλίδου και η παρτενέρ της Στυλιανή Νατσιούλα, κατέκτησαν το χρυσό στο διπλό σκιφ και μάλιστα με Παγκόσμιο ρεκόρ. Επίσης, ο Παναγιώτης Αδάμ πήρε το χάλκινο ως μέλος της ελληνικής ομάδας στο τετραπλό σκιφ εφήβων. Στο ίδιο πλήρωμα ήταν ακόμα ένας Βολιώτης, ο Απόστολος Λυκομήτρος.

Η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη παγκόσμια δύναμη στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο κατά την χθεσινή τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου. Τα γαλανόλευκα κουπιά προσέφεραν μοναδικές στιγμές, με τους αθλητές μας να διαπρέπουν.
Εκείνες που κατέπληξαν ήταν η Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑ/ΝΑΒ με τη Στυλιανή Νατσούλα στο διπλό σκιφ. Με χρόνο 6:57.40 που αποτελεί Παγκόσμιο ρεκόρ πήραν την 1η θέση, ενώ άφησαν αρκετά πιο πίσω την ιταλική βάρκα (7:02.60), όπως και την γερμανική (7:03.15).
Μεγάλη κούρσα και χάλκινο μετάλλιο για το τετραπλό σκιφ των εφήβων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Παναγιώτης Αδάμ του ΟΕΑ/ΝΑΒ, ο Βολιώτης Απόστολος Λυκομήτρος που ανήκει στον Ν.Ο. Θεσσαλονίκης και μαζί τους οι Νίκος Χωλόπουλος, Δημήτρης Παπάζογλου τερμάτισαν σε 5:53.18 πίσω από την Τσεχία που πήρε το χρυσό με 5:50.83 και την Ιταλία που πήρε το ασημένιο με 5:51.19.
Η Ελλάδα πήρε ακόμη δύο χρυσά. Στη δίκωπο νεανίδων πρώτευσαν οι Ιωάννα Ασβεστά και Ελβίρα Αργυράκη με χρόνο 7:16.95 αφήνοντας 2η την ιταλική βάρκα που ήταν συνεχώς μπροστά μέχρι τα 1500μ. με 7:17.45 και 3η τη γερμανική με 7:26.40. Επίσης, η Κατερίνα Γκόγκου θριάμβευσε στο σκιφ νεανίδων με 7:35.64 αφήνοντας πίσω την Ιταλίδα Σπιρίτο (7:41.09) και 3η την Ελβετίδα Κιοέεν (7:41.91).
Η Ελλάδα είχε και παρουσία σε τρεις μικρούς τελικούς και ένα τελικό Γ’. Πιο συγκεκριμένα την 1η θέση στον μικρό τελικό της δικώπου εφήβων πήραν οι Βασίλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτρας (6:42.41) που κατετάγησαν έβδομοι στη γενική του Παγκοσμίου.
Στη 2η θέση του μικρού τελικού τερμάτισε η τετράκωπος των Νεανίδων με τις Νικολέτα Δρογαλά, Δήμητρα Παπαϊωάννου, Σωτηρία Μιχαηλίδη, Ευθυμία Κουκλουμπέρη (οι δύο τελευταίες ανήκουν στον ΝΟΒΑ) με χρόνο 6:52.02 και κατετάγησαν όγδοες στη γενική.
Στο τετραπλό νεανίδων οι Λεβεντέλη, Μακρυγιάννη, Λιώλιου, Άνγκου πήραν την 4η θέση και 10η της γενικής. Τέλος. Οι Κοπίδης και Μακρυγιάννης πήραν τη 2η θέση στον Γ’ τελικό του διπλού εφήβων και στη γενική κατέκτησαν την 14η θέση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το