Τοπικά

Χρώματα και εικόνες στο 11ο Δημοτικό σχολείο Βόλου – Εικαστικές παρεμβάσεις που κερδίζουν τους μαθητές

Χρώμα και εικόνες από το αλφαβητάρι του Δημοτικού, την καθημερινή ζωή των μαθητών, αλλά και ένα παραμυθένιο τοπίο, όπως τα φαντάζονται τα παιδιά, καθώς και επιδαπέδια παιχνίδια, απέκτησαν ο αύλειος χώρος και οι εξωτερικοί τοίχοι του διδακτηρίου που στεγάζεται το 11ο Δημοτικό Βόλου, επί της οδού Ροζού.


Ένα από τα παλιά διδακτήρια της πόλης απέκτησε ζωντάνια, ελκυστικότητα και φαντασία, χάρη στην πρωτοβουλία της καθηγήτριας φυσικής αγωγής κ. Κατερίνας Ζαχαροπούλου και τη στήριξη της διεύθυνσης του σχολείου, των διδασκόντων και των άλλων μαθητών που με χρώματα δωρεάς του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές εικαστικές παρεμβάσεις.
Σημειώνεται πως το 11ο Δημοτικό Βόλου στεγάζεται σε τρία κτίρια διαφορετικών χρονολογιών. Το μεγαλύτερο κτίριο κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’50, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’80 κατασκευάστηκε μια νέα πτέρυγα δίπλα στο παλιό κτίριο. Επίσης στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ανεγέρθηκε ένα νέο διδακτήριο που εκτός από αίθουσες διδασκαλίας περιλαμβάνει και την αίθουσα εκδηλώσεων.

Η κ. Ζαχαροπούλου επισήμανε πως «εδώ και χρόνια ασχολούμαι με τα εικαστικά δρώμενα και επειδή βρίσκομαι συνεχώς στον αύλειο χώρο σκέφτηκα πώς θα μπορούσαμε να δώσουμε λίγο χρώμα με εικόνες στο σχολείο, ώστε οι μαθητές να νιώθουν πιο οικεία. Έτσι αρχικά ζωγραφίσαμε παιχνίδια στο δάπεδο του αύλειου χώρου, όπως τρίλιζα, φιδάκι, κουτσό. Μετά προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις στους εξωτερικούς τοίχους των διδακτηρίων, αλλά και τους χώρους με τις τουαλέτες».

Η εκπαιδευτικός εμπνεύστηκε από εικόνες που περιλαμβάνονται στο γνωστό παλιό αλφαβητάρι με κεντρική φιγούρα την Άννα. Επίσης δημιουργήθηκαν όμορφες φιγούρες παιδιών σε διάφορες αθλητικές κινήσεις, ενώ οι μικρότερες τάξεις φιλοτέχνησαν ένα παραμυθένιο τοπίο. Αλλά και στην είσοδο του διδακτηρίου έγιναν εικαστικές παρεμβάσεις.
Η κ. Ζαχαροπούλου δούλεψε για τις φιλοτεχνίες το τελευταίο δίμηνο, ενώ θέλει να συνεχίσει τις παρεμβάσεις και στον εσωτερικό χώρο των διδακτηρίων.


Από την πλευρά του ο διευθυντής του 11ου Δημοτικού Βόλου κ. Βαγγέλης Αθανασίου επισήμανε πως «αυτό που θέλουμε μέσα από τέτοιες παρεμβάσεις, είναι να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο το περιβάλλον του σχολείου, ώστε να είναι πιο πολύ ελκυστικό στους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον τα παιδιά εμπνέονται ακόμη περισσότερο για τη μάθησή τους και χαίρονται να βρίσκονται εδώ».
Στο Δημοτικό φοιτούν φέτος 204 μαθητές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το