Τοπικά

Χρώμα και… γούστο απέκτησαν κάδοι απορριμμάτων στη Λάρισα

kados-larisa

Πολύχρωμοι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων, θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Λάρισας και σχολεία. Oι κάδοι μεταμορφώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης BINarte και σύνθημα «Ας λερώσουμε τους κάδους για μια πόλη καθαρή» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η πρωτοβουλία ήταν της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων και υποστηρίχθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας, τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και της σχολή Μαγείρων του ΟΑΕΔ .

Μαθητές σχολείων της πόλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομάδα εικαστικών της πόλης μας να ζωγραφίζουν μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, καθώς επίσης και να συμμετάσχουν σε θεατρικό παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες, σχετικές με το περιβάλλον.

kadoi

Η δράση – γιορτή για το αστικό περιβάλλον- πλαισιώθηκε από μουσική και συγκεκριμένα από σχήματα κρουστών του Μουσικού Σχολείου που έδωσαν ένταση, ρυθμό και μια ξεχωριστή δυναμική ενώ η εκδήλωση έκλεισε με νηστίσιμα εδέσματα που θα παρασκεύασαν οι μαθητευόμενοι μάγειρες του ΟΑΕΔ .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Γ. Σούλτης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Νικ. Καλτσάς και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Πηγή www.onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το