Τοπικά

Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο θα εγκατασταθεί και φέτος στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Κατά πλειοψηφία απόφαση για την παραχώρηση μέρους της πλατείας Ρήγα Φεραίου, εμβαδού περίπου 5.040 τ.μ., προκειμένου να λειτουργήσει χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, έλαβε στην προχθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου.

Το τμήμα που θα παραχωρηθεί βρίσκεται στο βόρειο – δυτικό τμήμα της πλατείας Ρήγα Φεραίου και συνορεύει βόρεια με την οδό Ξενοφώντος, νότια με το υπόλοιπο τμήμα της πλατείας, πέραν του οποίου βρίσκεται η οδός Γρ. Λαμπράκη, δυτικά με την οδό Παπαδιαμάντη και ανατολικά με το υπόλοιπο τμήμα της πλατείας, πέραν του οποίου βρίσκεται το Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Θα υπογραφεί σύναψη μισθωτικής σύμβασης για το χρονικό διάστημα από την 30ή Νοεμβρίου έως και 8 Ιανουαρίου 2022, έναντι ποσού 7.000 ευρώ πλέον χαρτοσήμου.
Το μίσθωμα θα καταβληθεί από τον μισθωτή στο ταμείο του Δήμου, το ήμισυ μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και το υπόλοιπο μία ημέρα πριν τη λήξη της λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να φροντίσει για την έκδοση των αναγκαίων για την ανέγερση και λειτουργία των εγκαταστάσεών του αδειών, και για τον ορισμό μηχανικού – τεχνικού ασφαλείας, χωρίς ο Δήμος να έχει οποιαδήποτε υποχρέωση νομική ή άλλη να συμπράξει στην έκδοση των αδειών αυτών.
Η δαπάνη κατανάλωσης ρεύματος και νερού βαρύνει τον μισθωτή. Όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα γίνουν με ευθύνη του και υπό την επίβλεψη αδειούχου ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη. Ο μισθωτής αναλαμβάνει ρητά και ανεπιφύλακτα την ευθύνη έναντι οιουδήποτε τρίτου, τόσο κατά την εγκατάσταση – απεγκατάσταση του θεματικού πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του.
Οι εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να είναι πιστοποιημένες και ασφαλείς για τη δημόσια υγεία.
Ειδικά για την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα παρκ, ο μισθωτής υποχρεούται να εφοδιαστεί με άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου, καθώς και να κατέχει πιστοποιητικά καταλληλόλητας για κάθε μηχάνημα – παιχνίδι που θα εγκαταστήσει και να τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19, για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.
Ο μισθωτής υποχρεούται με δικές του δαπάνες να εγκαταστήσει και να λειτουργήσει στο πάρκο Ρήγα Φεραίου, snowfall (τεχνητή χιονόπτωση), λούνα παρκ, το χωριό του Αη – Βασίλη, παγοδρόμιο, καρουζέλ, σπίτι του Αη – Βασίλη, ξύλινα σπιτάκια, καλλιτεχνικά εργαστήρια, face-painting, μασκότ, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και να τοποθετήσει εορταστικό διάκοσμο και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τύπου LED, χρώματος που θα υποδείξει η υπηρεσία σε όλο το πάρκο και στα φυσικά δέντρα στη νησίδα του δρόμου Γρηγορίου Λαμπράκη, στο δημαρχείο και στους χώρους που θα φιλοξενηθούν οι επαγγελματικές δραστηριότητες του μισθωτή. Η συνολική αξία όλων των προαναφερομένων ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ.
Ο στολισμός θα γίνει σύμφωνα με τις υποδείξεις και τη συνεργασία του Δήμου Βόλου και θα τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών.
Να αναφερθεί ότι αρνητικά ψήφισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ιάσ. Αποστολάκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το