Τοπικά

Χριστουγεννιάτικη πτήση από Ν. Αγχίαλο για Πράγα

Πτήση από το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου για την Πράγα την περίοδο των Χριστουγέννων δρομολόγησε μεγάλο τουριστικό πρακτορείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο αναμένεται να συνεργαστεί και με άλλα της Κεντρικής Ελλάδας. Πρόκειται για μια πρώτης τάξης ευκαιρία το αεροδρόμιο να ζωντανέψει και τον χειμώνα και να καταδειχθεί, εφόσον φυσικά οι Κεντροελλαδίτες στηρίξουν την προσπάθεια, ότι υπάρχει η δυνατότητα και από την Κεντρική Ελλάδα πτήσεων στην Κεντρική Ευρώπη.
Η δυνατότητα ανάδειξης του αεροδρομίου σε κομβικό στον χώρο της Κεντρικής Ελλάδας καταδεικνύεται ακόμη μια φορά, καθώς μεγάλο τουριστικό πρακτορείο της συμπρωτεύουσας (Μουζενίδης) αποφάσισε και συμπεριέλαβε στα χριστουγεννιάτικα προγράμματά του πτήση προς Πράγα από τη Ν. Αγχίαλο.
Η πτήση έχει προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου στις 12.15’ και επιστροφή στις 28 του μήνα στις 17.30’. Η πτήση είναι προγραμματισμένη να γίνει με την εταιρεία «Ellinair», θυγατρική του «Mouzenidis Group», που εκτελεί τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» και το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε επτά προορισμούς στην Ελλάδα και σε 24 πόλεις της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γεωργίας και της Λετονίας, του Καζακστάν και της Κύπρου. Η εταιρεία συστάθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2013 και συνέδεσε, με απευθείας πτήσεις, πόλεις του εξωτερικού με γνωστούς ελληνικούς προορισμούς. Στις 15 Ιουνίου 2015 ξεκίνησαν και τα δρομολόγια εσωτερικού της εταιρείας. Ο αρχικός σκοπός δημιουργίας της ήταν να εξυπηρετήσει τον μεγάλο όγκο τουριστών, κυρίως από τη Ρωσία, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα μας μέσω των τουριστικών πακέτων του «Mouzenidis Travel».
Παράλληλα δίδεται η δυνατότητα σε όσους Κεντροελλαδίτες θέλουν χαμηλότερες τιμές, να ταξιδέψουν οδικώς με το τουριστικό πρακτορείο της Θεσσαλονίκης προς Πράγα στις 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου και να επιστρέψουν αεροπορικώς στις 24 του μήνα στη Ν. Αγχίαλο.
Οι τιμές για πέντε ημέρες στην Πράγα ξεκινούν από 219 ευρώ το άτομο (δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων) ανάλογα με το ξενοδοχείο, ενώ όπως είναι γνωστό, στο αεροδρόμιο Κ. Ελλάδας δεν καταβάλλονται τέλη στάθμευσης στο πάρκιν των ΙΧ.
Σημειώνεται ότι όπως είχε δημοσιοποιήσει πρόσφατα η «Θ», το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου έχει συμπεριληφθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Condor», αλλά και της βελγικής «TUI Fly» για το 2017, με σκοπό τη σύνδεση του Βόλου με το Μόναχο και τις Βρυξέλλες αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι με την εταιρία «Condor», αλλά οι πτήσεις δεν ξεκίνησαν ποτέ, καθώς το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο και η εταιρεία δεν ενεργοποίησε την αεροπορική σύνδεση.
Φέτος, η «Condor» ανακοίνωσε ξανά επέκταση του θερινού προγράμματος για το 2017 και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μεταξύ των νέων πτήσεων περιλαμβάνεται η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Φρανκφούρτη δυο φορές την εβδομάδα, οι εβδομαδιαίες πτήσεις από Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη και Ανόβερο στη Λάρνακα και από τη Φρανκφούρτη στην Πάφο, νέες πτήσεις προς τη Σάμο και τον Βόλο.
Όσον αφορά την «TUI Fly», έχει ανακοινώσει και μία πτήση την εβδομάδα για Βόλο.
Οι τοπικοί φορείς της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια και να γεμίσει το αεροπλάνο προς Πράγα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το