Τοπικά

Χρήστος Μπουκώρος: «Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε»

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το έργο της ηλεκτροκίνησης, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος εξέδωσε την εξής δήλωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης για το έργο της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας το μόνο που πρόσφερε είναι η τροποποίηση της μελέτης του έργου, πράγμα που αποδέχθηκε και συμφώνησε η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΕΡΓΟΣΕ.
Εσκεμμένα ξεχνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η διαβούλευση με τις ευρωπαϊκές αρχές για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου τη χρηματοδοτική περίοδο 2014-2020, η οποία παρατάθηκε και για το 2021, είχε ολοκληρωθεί επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Θέλουν να ξεχνούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τον Κώστα Καραμανλή και πρόεδρο της ΕΡΓΟΣΕ τον Χρήστο Βίνη, καθώς και με τις προσπάθειες όλων μας, εκπόνησε τη μελέτη αλλαγής του ρυμοτομικού της Α΄ ΒΙ.ΠΕ., η οποία εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, συνθήκη απολύτως αναγκαία για την υλοποίηση του έργου.

Επιπλέον, μάλλον ξεχνούν ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης δημοπρατήθηκε επιτυχώς το έργο και έχουμε ανάδοχο, με τον οποίο θα υπογραφεί η σύμβαση.
Αντιθέτως, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε τουλάχιστον δύο φορές η δημοπράτηση του έργου, η οποία ουδέποτε έγινε. Έρχονται λοιπόν λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης, να διεκδικήσουν ένα έργο, το οποίο δεν κατόρθωσαν να δημοπρατήσουν.
Κατά τα λοιπά, ας μην αγχώνονται. Τα δημόσια έργα και οι δημόσιες υποδομές, δεν ανήκουν ούτε στη Ν.Δ., ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκουν στον ελληνικό λαό, για τον απλούστατο λόγο ότι συνήθως άλλος τα οραματίζεται, άλλος τα σχεδιάζει, άλλος τα υλοποιεί.
Ωστόσο, αυτό που δεν γίνεται ανεκτό από τους πολίτες είναι η προσπάθεια να οικειοποιηθούν δημόσια έργα εκείνοι που πρόσφεραν κυριολεκτικά τα ελάχιστα. Και στο έργο της ηλεκτροκίνησης ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε αναποτελεσματικός».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το