Τοπικά

Christmas Face painting από το τμήμα της Αισθητικής του 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας για την εκδήλωση του Συλλόγου Τεχνοποίημα

… «Θα ήθελα έναν χιονάνθρωπο, εγώ ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείτε να μου φτιάξετε ένα σκουφί του Άη Βασίλη, ήταν κάποιες από τις επιθυμίες μικρών και μεγάλων για ζωγραφική – μακιγιάζ προσώπου, που ικανοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης έκθεσης δημιουργιών του Συλλόγου «Τεχνοποίημα» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας»…

Οι εκπαιδευτικοί- αισθητικοί του 4ο Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Ν. Ιωνίας, Εβελίνα Βαΐου και Άννα Λαζαρίδου του τμήματος Αισθητικής Τέχνης μαζί με μαθήτριες του σχολείου, εφάρμοσαν μακιγιάζ με Χριστουγεννιάτικά σχέδια, σε πρόσωπα μικρών και μεγάλων επισκεπτών και εκθετών, το Σάββατο 16/12 και την Κυριακή 17/12 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας για τον Χειροτεχνικό- εικαστικό Σύλλογο Βόλου «Τεχνοποίημα». Το πνεύμα του Χριστουγέννων κυριαρχούσε σε όλο στο χώρο με τις μοναδικές δημιουργίες των χειροτεχνών και τα μακιγιάζ (Christmas face painting) από τους εκπαιδευτικούς και από τους μαθητές που συμπλήρωναν το γιορτινό Χριστουγεννιάτικο κλίμα. Τόσο το κοινό όσο και οι εκθέτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ένα χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ στα πρόσωπά τους. Το face -body painting, είναι η τεχνική της ζωγραφικής στο ανθρώπινο σώμα, είναι η απόλυτη έκφραση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπου χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση και τεχνικές για το πως οι μαθητές θα πρέπει να χειρίζονται τα ειδικά- καλλυντικά προϊοντα ώστε να έχουμε κάθε φορά να άριστο αποτέλεσμα έκφρασης και δημιουργίας. Οι μαθητές της ειδικότητας Αισθητικής Τέχνης διδάσκονται το μάθημα «Μακιγιάζ» που έχει ως σκοπό με την βοήθεια των κοσμητικών προϊόντων να αναδεικνύονται σε κάθε μάθημα τα όμορφα στοιχεία του προσώπου, ενώ συγχρόνως εξαλείφονται ή περιορίζονται οι ασυμμετρίες και οι ατέλειες. Την αφίσα για την συμμετοχή μας στην εκδήλωση την επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός- Αρχιτέκτων Ιφιγένεια Στεργίου της Ειδικότητας Δομικών Έργων και Γεωπληροφορικής.

Η «αυλαία» της υπέροχης εκδήλωσης έκλεισε την Κυριακή και οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι μαθητές έλαβαν ευχαριστίες για τα μοναδικά χριστουγεννιάτικά μακιγιάζ που δημιουργήσαν.
και ευχές για ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Τεχνοποίημα» όσο και από τους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024