Τοπικά

Χριστούγεννα στο ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων

Το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Κάτω Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της ΚΕΚΠΑ–ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, πραγματοποίησε ένα διήμερο με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά του Κέντρου.
Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 6.30μμ με θέμα «Ο Καρυοθραύστης». Σκοπός του προγράμματος ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν τόσο την ιστορία του «Καρυοθραύστη» όσο και το μουσικό έργο του Π.Ι.ΤσαΪκόφσκι, να εξοικειωθούν με τις μελωδίες του, να παίξουν και να νιώσουν τη χαρά της μουσικής εμπειρίας. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την κατασκευή από τα ίδια τα παιδιά μουσικού οργάνου με την μορφή του Καρυοθραύστη.
Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00μμ με θέμα «Η Μπάμπουσκα», βασισμένη στο βιβλίο του Arthour Scholey. Ξεκινώντας από την ιστορία της Γέννησης του Χριστού φτάσαμε στη Ρωσία όπου η Μπάμπουσκα γίνεται ένας θηλυκός Αη Βασίλης. Το μήνυμα των Χριστουγέννων, της αγάπης προς τον πλησίον και της προσφοράς, παραμένει ζωντανό κάτω από τα βαριά απ’ το χιόνι κλαδιά των ελάτων. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.
Τα παιδιά πέρασαν όμορφες γιορτινές στιγμές μάθησης, σκέψης, απολαμβάνοντας με βιωματικό τρόπο την χαρά της θεατρικής και της μουσικής έκφρασης καθώς και της δημιουργικότητας.
Το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κάτω Λεχωνίων» είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» στο Ε.Π. «Βιώσιμη Ανάπτυξη για όλους».
Κατά τα δώδεκα έτη λειτουργίας του με το εξειδικευμένο προσωπικό του έχει αναδείξει την καλλιτεχνική και δημιουργική φύση των παιδιών της περιοχής.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΚΗΔΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, παππού, αδελφό και θείο ΣΩΤΗΡΙΟ ΠΑΔΓΙΩΤΗ Ετών 96 κηδεύουμε σήμερα…

12 Μαρτίου 2024

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

  Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαρτίου (7μ.μ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, με βασικότερα προς…

12 Μαρτίου 2024

Έξι Σαββατοκύριακα λειτουργίας για το Χιονοδρομικό Πηλίου – Εκπονείται νέο σχέδιο για 12 μήνες το χρόνο

Έξι Σαββατοκύριακα λειτούργησε τη φετινή χειμερινή περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα…

12 Μαρτίου 2024

Στα 6,2 δισ. οι απλήρωτοι φόροι – Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις [πίνακες]

Στα 6,276 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2023 με τον αριθμό των οφειλετών…

11 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως…

11 Μαρτίου 2024

Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Ανακοίνωση με τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη με τον γιο του παλαιοχριστιανού…

11 Μαρτίου 2024