Τοπικά

Χρηματοδότηση μελέτης 800.000 ευρώ για αντιπλημμυρική θωράκιση στον δήμο Βόλου

Στην τελική ευθεία εισέρχεται πλέον η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων, καθώς η σχετική μελέτη που θα εκπονηθεί από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά από συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος με έναν προϋπολογισμό κοντά στα 800.000 ευρώ.
Χθες στο δημαρχείο Βόλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, του υφυπουργού κ. Χρήστου Τριαντόπουλου αλλά και του πρύτανη κ. Χαράλαμπου Μπιλλίνη, όπου αναλύθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης του Βόλου.
Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε πως το κράτος θα αναλάβει την χρηματοδότηση της μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, ώστε μετά να γίνει ο διαγωνισμός για την αντιπλημμυρική θωράκιση του καλλικρατικού δήμου Βόλου και του αστικού πυρήνα. Το εκτιμώμενο κόστος για την εκπόνηση της μελέτης ανέρχεται στα 800.000 ευρώ. Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στο αίτημα του Δήμου και της Περιφέρειας και θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».
Ο κ. Κουρέτας ανέφερε πως «είμαστε θετικοί για την εκπόνηση της μελέτης. Είμαστε μαζί με τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο για να προχωρήσει η μελέτη και να γίνουν στη συνέχεια τα έργα. Ο αστικός ιστός του Βόλου είναι η πρώτη προτεραιότητα. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση που ανταποκρίθηκε στο αίτημα».
Ο πρύτανης κ. Μπιλλίνης είπε πως «με το που ανέλαβα πρύτανης ομαλοποιήθηκε η συνεργασία με τον Δήμο. Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχουμε υπογράψει με τον Δήμο Βόλου, ο Δήμος ανέθεσε στο Πανεπιστήμιο την εκπόνηση της μελέτης για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Βόλου. Το Πανεπιστήμιο προβαίνει στην εκπόνηση της μελέτης και έγινε παρουσίαση χθες στους εμπλεκόμενους φορείς. Ο Δήμος θα υποβάλλει το αίτημα στο υπουργείο για την χρηματοδότηση της μελέτης που θα γίνει άμεσα. Ευελπιστούμε στους επόμενους έξι με οκτώ μήνες να έχει κατατεθεί η μελέτη για να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα. Είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλη του Βόλου που θα θωρακιστεί».
Ο κ. Μπέος χαρακτήρισε τη χθεσινή ως μια μεγάλη μέρα λέγοντας πως είναι η μόνη πόλη σε όλη τη Θεσσαλία που έχει ολοκληρωμένες μελέτες και συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο για να θωρακίσουμε από τις πλημμύρες την πόλη και ευρύτερα τον δήμο. Αποφασίσαμε με την περιφέρεια να υποβάλουμε το αίτημα για τη χρηματοδότηση της μελέτης που ο υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα χρηματοδοτήσει. Δημιουργούμε στέρεες υποδομές και όχι πρόχειρες λύσεις».
Αναφερόμενος σε πτυχές της μελέτης είπε πως «είναι πολύ σημαντικό πως θα υπάρξει μια τάφρος κατά μήκους του περιφερειακού δρόμου για να πέφτουν τα νερά του βουνού και με αντλίες θα πηγαίνουν στη θάλασσα. Θα εστιάσουμε και στους χειμάρρους, στα ποτάμια».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος: 500εκ. ευρώ ο λογαριασμός για την αποκατάσταση ζημιών

Περίπου στα 500.000.000 ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθει τελικά ο λογαριασμός για την αποκατάσταση των…

1 Φεβρουαρίου 2024

Βόλος:”Ξινή” η γιορτή για εργαζόμενο – Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος

  Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και παρεπόμενη ποινή αφαίρεσης…

1 Φεβρουαρίου 2024

Διαδηλωτές απέκλεισαν την κυριότερη πρόσβαση στο Μάτσου Πίτσου – Εκατοντάδες τουρίστες εγκλωβισμένοι

Κλειστή παραμένει η πρόσβαση μέσω τρένου στο Μάτσου Πίτσου, το φημισμένο μνημείο των Ίνκας ψηλά…

31 Ιανουαρίου 2024

«Όχι» στις διαδικτυακές εξετάσεις από το πανεπιστήμιο Πάτρας – Φόβοι για μαζικές αντιγραφές με τη βοήθεια AI

Η μαζική εξέταση μαθημάτων διαδικτυακά δεν εξασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων λόγω των δυνατοτήτων που…

31 Ιανουαρίου 2024

Δεν θα χειρουργεί μέχρι τη δίκη του ο γιατρός που τοποθέτησε γαστρικό δακτύλιο σε ανήλικη και πέθανε

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμπεται για κακούργημα ο χειρουργός που είχε τοποθετήσει γαστρικό δακτύλιο σε…

31 Ιανουαρίου 2024

«Στο τέλος θα φταίμε εμείς που μπήκαμε στο τρένο»: Η Ευδοκία Τσαγκλή για το δυστύχημα στα Τέμπη

Για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη και την ζωή της σήμερα μίλησε η επιζήσασα της…

31 Ιανουαρίου 2024