Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Χορήγηση προκαταβολής προς πληγείσες επιχειρήσεις στον Βόλο από τις πλημμύρες του Αυγούστου – 109.660 ευρώ σε 64 δικαιούχους

Σε συνέχεια της άμεσης ενεργοποίησης του πλαισίου της κρατικής αρωγής για τη στήριξη των πληγέντων μετά την πλημμύρα που σημειώθηκε στον Βόλο στις 14 Αυγούστου 2022, πληρώθηκε την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022, η προκαταβολή έναντι της τελικής επιχορήγησης προς τις επιχειρήσεις στον Βόλο που υπέστησαν ζημιές.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα (ΦΕΚ Β’6608/21.12.2022), η προκαταβολή ανέρχεται συνολικά σε 109.660 ευρώ προς 64 δικαιούχους και αντιστοιχεί σε ποσοστό 20% της εκτιμηθείσας ζημιάς.
Σε συνέχεια της χορήγησης προκαταβολής προς πληγείσες επιχειρήσεις στον Βόλο στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε σχετικά: «Μετά τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα και την πλημμύρα που έπληξαν τον Βόλο τον προηγούμενο Αύγουστο, ενεργοποιήθηκε άμεσα το πλαίσιο της κρατικής αρωγής, ώστε σε όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς η στήριξη να φτάσει άμεσα και δίκαια σε όσους επλήγησαν. Αυτό και έγινε.

Αφού πρώτα ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες της καταγραφής και εκτίμησης ζημιών και της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών, καθώς και σε συνέχεια απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, πιστώθηκε σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2022, στους τραπεζικούς λογαριασμούς 64 δικαιούχων προκαταβολή συνολικού ύψους 109.660 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 20% της εκτιμηθείσας ζημιάς. Η προκαταβολή χορηγήθηκε άμεσα, μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χορήγηση προκαταβολής προς πληγείσες επιχειρήσεις από θεομηνίες, η οποία επιτρέπει την άμεση ανακούφιση και στήριξη όσων έχουν υποστεί ζημιές, είναι μία καινοτομία που δεν προβλεπόταν πριν την μεταρρύθμιση του πλαισίου της κρατικής αρωγής από την παρούσα Κυβέρνηση. Καινοτομία, η οποία έχει πλέον εδραιωθεί και συμβάλλει στην άμεση στήριξη των πληγεισών επιχειρήσεων.
Στην ίδια κατεύθυνση, λοιπόν, ακολουθούν και τα επόμενα βήματα, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας και του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε μετά την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίας να καταβληθεί και το σύνολο της τελικής επιχορήγησης προς τις πληγείσες επιχειρήσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το