Τοπικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Αποζημίωση πλωτών μέσων από τις Βόρειες Σποράδες για την αρωγή τους στις πυρκαγιές του 2021

Εκδόθηκαν τα εντάλματα πληρωμής προς τους ιδιοκτήτες πλωτών μέσων τα οποία δεσμεύτηκαν ή υποχρεώθηκαν στην παροχή υπηρεσιών χωρίς αντίτιμο, κατόπιν εντολής των οικείων Λιμενικών Αρχών, για την παροχή βοήθειας και την αντιμετώπιση των συνεπειών των μεγάλων πυρκαγιών του 2021, σε συνέχεια των σχετικών κοινών αποφάσεων των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και των αιτήσεων των δικαιούχων. Η αποζημίωση συνολικού ύψους 397.700 ευρώ αφορά 88 σκάφη από διάφορες περιοχές, εκ των οποίων τα 10 σκάφη από τις Βόρειες Σποράδες, με το ύψος της αποζημίωσης να ανέρχεται σε 44.500 ευρώ για τους δικαιούχους στις Βόρειες Σποράδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά: «Πέρυσι και τα ιδιωτικά σκάφη βοήθησαν σημαντικά στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κινδύνων και των συνεπειών των μεγάλων πυρκαγιών, όπως για παράδειγμα στην απομάκρυνση πολιτών από τις απειλούμενες από τη φωτιά περιοχές της Βόρειας Εύβοιας και τη μεταφορά τους σε ασφαλές μέρος. Σημαντική ήταν η συνεισφορά εκείνες τις ημέρες και από τα ιδιωτικά σκάφη των Βορείων Σποράδων και, κυρίως, από τη Σκιάθο, αλλά και τη Σκόπελο.

Σε συνέχεια των κοινών αποφάσεων των Υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αρ. 2823.11-1/3863/2022 (ΦΕΚ Β’ 263/28.01.2022) και αρ. 2823.11-1/19643/2022 (ΦΕΚ Β’ 1411/24.03.2022) που καθόριζαν τη διαδικασία αποζημίωσης των ιδιοκτητών πλωτών μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για αυτούς τους σκοπούς, καθώς και της υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων, εκδόθηκαν ήδη τα εντάλματα πληρωμής για τους δικαιούχους. Συγκεκριμένα για τη Μαγνησία και δη τις Σποράδες, έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμής 44.500 ευρώ για δέκα σκάφη.
Πρόκειται για μία αποζημίωση, ως ελάχιστη αναγνώριση, στο σημαντικό έργο αρωγής που επιτέλεσαν οι συμπολίτες μας σε μία δύσκολη στιγμή. Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνεισέφεραν στην τεράστια προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών των πυρκαγιών. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία για την ανάκαμψη των πληγεισών περιοχών και με την προσοχή μας πάντα στην πρόληψη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το