Τοπικά

Χρ.Μπουκώρος: Σημαντικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Μείωση των διοικητικών προστίμων και των ποινών, μεγάλη μείωση του ποσοστού πωλήσεων των προϊόντων σε σχέση με τα όσα προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο και δυνατότητα μεταβίβασης των αδειών σε συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού για τους παραγωγούς – πωλητές λαϊκών αγορών, αποδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, μετά από προτάσεις του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, κατά τη διάρκεια ιδιαίτερα παραγωγικής τηλεδιάσκεψης, σήμερα, ανάμεσα στον υπουργό και τους βουλευτές της Ν.Δ.
Στη συζήτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Μαγνησίας ανέλυσε πλήρως το τι συμβαίνει στις λαϊκές αγορές της περιφέρειας, οι οποίες ως προς τον χαρακτήρα τους και τη λειτουργία τους διαφέρουν από εκείνες της Αθήνας. Ο βουλευτής επέμενε ιδιαίτερα στη ραγδαία μείωση των ποινών και προστίμων, ζητώντας αναλογικότητα και δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσιάστηκε πρόθυμος στη βελτίωση των διατάξεων και δεσμεύτηκε προς τον βουλευτή Μαγνησίας ότι κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης που ξεκινά από απόψε με την ανάρτηση του νομοσχεδίου, αλλά και στη συνέχεια κατά την επεξεργασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής -της οποίας είναι μέλος ο Χρ. Μπουκώρος- θα γίνουν όλες οι αναγκαίες αλλαγές, ώστε να εξυγιανθούν οι λαϊκές αγορές, να προστατευθούν τα συμφέροντα των παραγωγών και εμπόρων, καθώς και τα συμφέροντα των καταναλωτών.

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εισόδου ιδιωτών στις λαϊκές αγορές, ούτε και περίπτωση υλοποίησης ΣΔΙΤ. Αυτά κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων, είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι στην περιφέρεια οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν στην αρμοδιότητα των δήμων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το