Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Πρόσβαση στα γήπεδα για προπόνηση των υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και των στρατιωτικών σχολών

Πρόσβαση στα γήπεδα για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τις αθλητικές δοκιμασίες εισαγωγής στις σχολές των ΤΕΦΑΑ και στις στρατιωτικές σχολές, ζητά με ερώτηση, προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, «προβλήματα παρουσιάζονται στην προετοιμασία των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων που επιθυμούν να εισαχθούν σε σχολές των ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές, καθώς αδυνατούν να εισέλθουν στα γήπεδα για τις απαιτούμενες προπονήσεις.

Σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοϊού, απαγορεύεται η είσοδος στα γήπεδα για το κοινό. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, που πρόκειται να κριθούν και από αθλητικές δοκιμασίες για την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αδυνατούν να προπονηθούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε ένα μήνα πριν από την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων, κρίνεται απαραίτητο, να δοθεί άμεσα πρόσβαση στα γήπεδα για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, οι οποίοι, επιδεικνύοντας το δελτίο εξεταζομένου, (τα οποία τους έχουν ήδη διανεμηθεί), θα μπορούν να εισέρχονται στα γήπεδα και να προπονούνται.

Η αγωνία των παιδιών είναι μεγάλη, καθώς έχουν θέσει συγκεκριμένους στόχους για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πασχίζουν για αυτούς και ξαφνικά βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, αυτή της πανδημίας και της καραντίνας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να προετοιμαστούν για μια σημαντική διαγωνιστική διαδικασία, όπως είναι οι πρακτικές δοκιμασίες στα αθλήματα και από τις οποίες κρίνεται η εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές και στα ΤΕΦΑΑ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το