Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Προχωράει ο Ναύσταθμος στην περιοχή Αλμυρού

Από το πολιτικό γραφείο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστου Μπουκώρου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Μετά τις χθεσινές αναφορές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κων. Φλώρου, στον χαιρετισμό του στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου Ναυτικής Ισχύος, το οποίο διοργανώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, φαίνεται ότι το έργο του Ναυστάθμου στον Αλμυρό μπαίνει σε φάση της υλοποίησης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, «στην αναβάθμιση των ναυτικών υποδομών μας, με προεξάρχουσες την επέκταση του Ναυστάθμου Κρήτης στη Σούδα, ώστε το «Φρούριο Κρήτη» να φιλοξενήσει το 50% του Στόλου μας. Αλλά και την δημιουργία Ναυστάθμου στον Αλμυρό του Βόλου, όπου θα ναυλοχούν τα αρματαγωγά μας, δίπλα ακριβώς στην φυσική τους συνέχεια, δηλαδή στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών».

Επιπλέον, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος ενημερώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι ήδη έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού για το 2023 κονδύλια 4 εκατ. ευρώ προερχόμενα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το έργο του Ναυστάθμου.
Μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. δήλωσε τα εξής: Πίστεψα από την αρχή ότι η δημιουργία Ναυστάθμου, που αποτελεί επιχειρησιακό σχεδιασμό της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξυπηρετείται η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό ολόκληρη τη Μαγνησία. Η μόνιμη πλέον παραμονή της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στον Βόλο και η έλευση σχηματισμού του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή μας, για πρώτη φορά, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη.
Είχα προτείνει την αξιοποίηση τμήματος του θαλάσσιου μετώπου του Αλμυρού και ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία (20 υπέρ – 2 κατά) αποφάσισαν την παραχώρηση απαιτούμενης έκτασης.
Οι συγκεκριμένες εξελίξεις μπορούν να αποφέρουν διπλό όφελος στη Μαγνησία.
• 1ον Προχωρά ανεμπόδιστα η αξιοποίηση του εμπορικού λιμένα Βόλου με διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος εύχομαι να τελεσφορήσει και να προσδώσει σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη στην περιοχή μας, θέματα για τα οποία άλλωστε θα αναφερθεί αναλυτικά και ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, που επισκέπτεται σήμερα τον Βόλο.

• 2ον Η μελλοντική εγκατάσταση με την ολοκλήρωση του Ναυστάθμου στον Αλμυρό της Διοίκησης Αρματαγωγών θα επιφέρει επίσης σημαντικά οφέλη για λόγους που περιττεύει να σχολιαστούν αυτή τη στιγμή.
Εν κατακλείδι, εύχομαι ολόψυχα να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ούτως ή άλλως, όμως, η σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη στον Βόλο και οι χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρου αποκτούν σημαίνουσα σημασία για την περιοχή μας.

φωτο: Από τη συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρου και του δημάρχου Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκου με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κ. Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, με αντικείμενο την παραχώρηση της έκτασης για την κατασκευή του Ναυστάθμου, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο, στις 19 Απριλίου 2021.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το