Τοπικά

Χρ. Μπουκώρος: Παράταση για την απόκτηση σήματος στα ενοικιαζόμενα δωμάτια

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και αφορά στην απόκτηση σήματος λύνεται μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος στην Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού.
Συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη διάταξη δίνεται παράταση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 για την απόκτηση διακριτικού τίτλου για ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια – διαμερίσματα (ΕΕΔΔ). Πιο αναλυτικά, η διάταξη ορίζει τα εξής: «στην παράγραφο 1 του άρθρου 75 του ν. 4582/2018 (Α΄ 208) η ημερομηνία «31.12.2019» αντικαθίσταται από τότε που ίσχυσε από την ημερομηνία «31.12.2020».
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα στις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ), οι οποίες ήδη χρησιμοποιούν διακριτικό τίτλο, αλλά δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία κατοχύρωσής του, ώστε να έχουν το χρόνο να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, και παράλληλα να μην κινδυνεύουν με την επιβολή κυρώσεων λόγω της μη καταχώρισής τους.
Η τροπολογία του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των ιδιοκτητών των ενοικιαζομένων δωματίων, καθώς τους δίνει μια απαραίτητη «ανάσα», προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν στη διαδικασία απόκτηση σήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το