Τοπικά

Χρ. Αυγουλάς σε Ζέττα Μακρή: Παραδόθηκε ο φάκελος για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας στο ΥΠΑΑΤ

Ο καθηγητής και πρόεδρος της ειδικής επιστημονικής επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτίων και την εκτίμηση των ζημιών της ελαιοπαραγωγής του Ν. Μαγνησίας λόγω της κλιματικής αλλαγής κ. Χρήστος Αυγουλάς αναγνωρίζοντας την αγωνία και το έμπρακτο ενδιαφέρον της προέδρου της ειδικής μόνιμης περιφερειών βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή, για το πολύ σημαντικό ζήτημα των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών του νομού, από ευρωπαϊκούς πόρους λόγω των καταστροφών και της ακαρπίας που προκλήθηκε στην περσινή σοδειά, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, που επικράτησαν στη Μαγνησία, επικοινώνησε με την βουλευτή τηλεφωνικά, την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου και την ενημέρωσε πως η επιτροπή ολοκλήρωσε και τυπικά το έργο της παραδίδοντας τον φάκελο στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τηρώντας απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες προθεσμίες που είχαν οριστεί.

Έτσι λοιπόν αναμένεται ο φάκελος να αποσταλεί αμέσως, από την ηγεσία του υπουργείου στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε., όπως εξάλλου έγινε και με την περίπτωση της Κρήτης όπως ανακοίνωσε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο ίδιος ο υπουργός κ. Μάκης Βορίδης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι νεότερες και οριστικές για την έκβαση του αιτήματος εξελίξεις, θα σημειωθούν μετά το συμβούλιο των υπουργών γεωργίας της Ε.Ε. που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο αλλιώς στο αμέσως επόμενο, τον Δεκεμβρίου.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αυγουλά για την ενημέρωση αλλά και για την άριστη συνεργασία, που είχαν όλο αυτό το διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του ιδιαίτερα απαιτητικού αλλά και συνάμα εξαιρετικά σημαντικού εγχειρήματος που αφορά μία πολύ μεγάλη ομάδα παραγωγών στη Μαγνησία. Δεν παρέλειψε δε, να του αποδώσει τα εύσημα για την άοκνη προσπάθεια που κατέβαλλε μαζί με τους τοπικούς αρμόδιους παράγοντες για την κατάρτιση μίας πλήρους και στοιχειοθετημένης μελέτης που θα αποτελέσει βασικό εργαλείο στα χέρια της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για την διεκδίκηση των προαναφερόμενων αποζημιώσεων από την Ε.Ε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το