Τοπικά

Χορογραφία μαθητών στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου “Θ”

Σ7 Φ3

Μια ξεχωριστή εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δραστηριότητα εκτυλίχθηκε πριν μερικές ημέρες στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου στο πλαίσιο του μαθήματος της φυσικής αγωγής πραγματοποιήθηκε η διδασκαλία της χορογραφίας.

Για μερικά λεπτά ο αύλειος χώρος του σχολείου γέμισε από μαθητές που συντονισμένα και αρμονικά συμμετείχαν στην χορογραφία, νιώθοντας χαρά και άνεση που τόσο έχει ανάγκη ο σύγχρονος άνθρωπος λόγω και της πιεστικής καθημερινότητας.

Έτσι με αυτόν τον τρόπο αναδείχθηκαν και άλλες δραστηριότητες που μπορούν να καλλιεργηθούν στο μάθημα της φυσικής αγωγής και φέρνουν τους μαθητές κοντά στην τέχνη και την άσκηση.

Εμπνευστής και υπεύθυνος της συγκεκριμένης δράσης ήταν ο καθηγητής φυσικής αγωγής του σχολείου κ. Δημήτρης Σπανόπουλος

Όπως τόνισε ο καθηγητής φυσικής αγωγής «Στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής έγινε διδασκαλία μιας κοινής, απλής χορογραφίας σε όλα τα τμήματα. Στόχος ήταν να εκφραστεί με συλλογικό τρόπο και βιωματικά η ρυθμική ικανότητα των μαθητών και μαθητριών του σχολείου σ’ ένα όμορφο και χαρούμενο κλίμα, που τόσο πολύ όλοι μας έχουμε ανάγκη στις μέρες μας».

Η χορογραφία συνδυάστηκε και με άλλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν εκείνη την ημέρα στο σχολείο, όπως η καντίνα με το πρωινό υγιεινό δεκατιανό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το