Τοπικά

Χώρο-ακίνητο για τη στέγαση δράσεων ψυχαγωγίας αναζητεί ο Δήμος Σκιάθου

Ακίνητο για τη στέγαση δράσεων ψυχαγωγίας των νέων και των κατοίκων της Σκιάθου ενδιαφέρεται να μισθώσει ο Δήμος και σε χθεσινή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης για τη δημοπρασία. Σύμφωνα με τους όρους, το ακίνητο πρέπει να βρίσκεται σε άριστη δομική κατάσταση, χωρίς φθορές στον φέροντα οργανισμό. Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι του ακινήτου θα πρέπει να έχουν κατάλληλη διαμόρφωση για την εξασφάλιση της οριζόντιας και κάθετης προσπέλασης από άτομα με κινητικά προβλήματα-αναπηρίες. Το ακίνητο πρέπει να βρίσκεται εντός του σχεδίου πόλης της Σκιάθου και κοντά σε κεντρική οδό με δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων. Να βρίσκεται σε ισόγειο χώρο και να έχει επιφάνεια τουλάχιστον 70 τ.μ. συμπεριλαμβανομένων όλων των απαιτούμενων χώρων. Επίσης στο ακίνητο θα στεγαστεί γραφείο των γυμναστών που υπηρετούν στον Δήμο Σκιάθου. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε σε τρία χρόνια. Πληροφορίες για τη δημοπρασία παρέχονται από τον Δήμο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (Νικοτσάρα 12, τηλέφωνο 2427350100).

Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών
Στη συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 60.000 ευρώ στη Σχολική Επιτροπή Γυμνασίου-Λυκείου και 76.000 ευρώ στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή από τον Δήμο. Η Σχολική Επιτροπή θα αξιοποιήσει τις 60.000 ευρώ για την αποκατάσταση της τοιχοποιίας στο κτίριο όπου στεγάζεται το Γυμνάσιο και Λύκειο, για το βάψιμο του κτιρίου, την κατασκευή λουτρού ΑμεΑ, την τοποθέτηση κουφωμάτων στις τουαλέτες, για υδραυλικές εργασίες, προμήθεια φωτιστικών οροφής, υγρομόνωση τμημάτων της ταράτσας κ.ά. Η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή χρειάζεται την επιχορήγηση για εργασίες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στα 1ο, 2ο και 3ο Νηπιαγωγεία του νησιού.

Σήμανση
Πίστωση για επιγραφές σήμανσης σε δημόσιες παραλίες του νησιού, εξειδίκευσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου. Πρόκειται για ποσό 2.232 ευρώ και ο Δήμος θα προμηθευτεί 20 πινακίδες σήμανσης για τις παραλίες, για την εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών του νησιού.

Καλοκαιρινά προγράμματα κολύμβησης για παιδιά
Για 24η χρονιά το αθλητικό τμήμα του Δήμου θα υλοποιήσει προγράμματα κολύμβησης για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών. Στόχος είναι η εξοικείωση με το υγρό στοιχείο με τη μορφή ασκήσεων σε παιγνιώδη μορφή στις μικρές ηλικίες και βαθμιαία ανάλογα με το επίπεδο η εκμάθηση βασικών τεχνικών στα τέσσερα στιλ της κολύμβησης. Τα μαθήματα θα έχουν διάρκεια από Δευτέρα 6 έως Παρασκευή 31 Ιουλίου και θα διεξαχθούν στην παραλία «Μικρός Βασιλιάς». Το πρόγραμμα είναι ανάλογα με την τάξη που είναι το κάθε παιδί.
Δευτέρα και Τετάρτη: Α’ Δημοτικού 10.00 – 11.00, Προνήπια 11.00 – 12.00, Τρίτη και Πέμπτη: Β’ Δημοτικού 10.00 – 11.00, Νήπια 11.00 – 12.00, Γ’+Δ’+Ε’+ΣΤ’ Δημοτικού 12.00 – 13.00. Υπεύθυνοι γυμναστές: Κουτσίκου Πόλυ και Κλιφόπουλος Κλεάνθης.

Αθλητικό πρόγραμμα για τον στίβο
Παράλληλα ξεκινά το πρόγραμμα «Παιδί και κλασικός αθλητισμός» για τον μήνα Ιούλιο. Αφορά στη γνωριμία παιδιών ηλικίας από Β’ Δημοτικού έως Α’ Γυμνασίου με τα κύρια αθλήματα στίβου (δρόμοι ταχύτητας, αντοχής, εμπόδια, μήκος, σκυταλοδρομίες κ.λπ.). Τα τμήματα ξεκινούν από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στον χώρο του γηπέδου, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 19.00 – 20.00. Υπεύθυνοι γυμναστές: Νίκος Πασχάλης, Πόλυ Κουτσίκου και Κλεάνθης Κλιφόπουλος. Τηλ. επικοινωνίας 6942589800, 6946589560.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το