Τοπικά

Χωρίς συμμετοχή η γενική συνέλευση των εργαζομένων στους ΟΤΑ

IMG_20140930_110709

Ούτε 40 άτομα δεν μετείχαν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, που συγκλήθηκε σήμερα , με αφορμή την ημέρα της αυτοδιοίκησης και με στόχο να συζητηθεί το θέμα της αξιολόγησης, με το οποίο διαφωνούν οι εργαζόμενοι.
Για «κατάντια» μίλησαν οι συνδικαλιστές, ενώ η συμμετοχή στην στάση εργασίας ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι εξετάζουν περίεργες περιπτώσεις, όπως το γεγονός ότι αξιολογήσεις κατατέθηκαν ως έγγραφα στο σωματείο, αλλά για ανεξήγητους λόγους βρέθηκαν και στο γραφείο προσωπικού…
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γ.Μαγιάκος ρωτήθηκε αν υπήρξε «προβοκάτσια» και δεν το απέκλεισε, αλλά δεν μπορούσε να «κατηγορήσει» συγκεκριμένο πρόσωπο.
Συνδικαλιστές κατά δημάρχου
Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει ζητήσει από τον δήμαρχο να τεθεί σε συζήτηση το θέμα της αξιολόγησης, στο δημοτικό συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας, αλλά ο δήμαρχος δεν έχει απαντήσει. Διεμήνυσε όμως στο σωματείο ότι για το θέμα έχει τοποθετηθεί και δεν πρόκειται να επανέλθει.
Το σωματείο κατηγορεί τον δήμαρχο ότι δεν θέλει να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ότι με γενικές και αόριστες τοποθετήσεις υπέρ των εργαζομένων, δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση.
Επίσης, από μέλη του Συλλόγου καταγγέλθηκε ότι ο δήμαρχος χθες επιτέθηκε σε συνδικαλιστές, την ώρα που κολλούσαν στην είσοδο του δημαρχείου ενημερωτικές αφίσες για τη γενική συνέλευση.
«Δεν θέλω εδώ μέσα αφισοκολλητές. Με ποιο δικαίωμα απουσιάζετε από την εργασία σας, από ποιον πήρατε άδεια», φέρεται να είπε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στους συνδικαλιστές και δημιουργήθηκε επεισόδιο με την κ. Θάλεια Στάχτου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το