Τοπικά

Χωματερή στην είσοδο του Πτελεού

Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η εικόνα που αντικρίζουν οι δημότες στην είσοδο σχεδόν του Πτελεού, όπου βρίσκεται η ολοένα και αυξανόμενη ανεξέλεγκτη χωματερή και η οποία αντιπροσωπεύει την πλήρη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε θέματα περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Χατζηκυριάκο.
Λίγο έξω από τον Πτελεό, χώρος που είχε οριοθετηθεί και περιφραχτεί για να χρησιμεύσει αποκλειστικά και μόνο ως χώρος εναπόθεσης ξερόκλαδων και κομμένων δέντρων, έχει από καιρό μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή που υποδέχεται κάθε είδος σκουπιδιών και στην οποία μάλιστα καίει φωτιά σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Έπειτα από σχετική καταγγελία του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Πτελεού, η Υγειονομική Υπηρεσία διενήργησε επιτόπια αυτοψία και παρέδωσε ήδη από τις 5 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου την Έκθεσή της προς το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Αλμυρού, κοινοποιώντας ταυτόχρονα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, το τμήμα Περιβάλλοντος της Μαγνησίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Στο πόρισμα αυτό, γίνεται σαφέστατα λόγος ότι προκύπτει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και γενικότερη περιβαλλοντική υποβάθμιση και γίνονται συστάσεις για τον άμεσο καθαρισμό και αποκατάσταση του συγκεκριμένου χώρου από το αρμόδιο Τμήμα καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλμυρού.
Δυστυχώς, μετά την πάροδο τόσων μηνών, καμιά ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει, γεγονός που γεννά σοβαρά ερωτηματικά για τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να προστατέψει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

«Πρέπει ωστόσο γενικότερα να επισημανθεί πως σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Αλμυρού υπάρχουν και άλλα σημεία που λειτουργούν ως ανεξέλεγκτες χωματερές, όπως λ.χ. έξω από την Ευξεινούπολη, αλλά και λίγο έξω από τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Σαν συμπλήρωμα όλης αυτής της εικόνας έχει από καιρό καταργηθεί και το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ οι κάδοι για τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο) υπάρχουν στον Δήμο, στο όνομα μιας δήθεν εξοικονόμησης πόρων και μιας άνευ όρων υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των Δημοτών του Δήμου μας», τονίζει η παράταξη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το