Κόσμος

Χιόνι καταπλάκωσε σκιέρ – Τον βρήκαν ζωντανό μετά από 5 ώρες

Μεγάλη τύχη είχε ένας 26χρονος σκιέρ στην Αυστρία, ο οποίος καταπλακώθηκε από χιόνι ανήμερα Χριστουγέννων αλλά εντοπίστηκε ζωντανός από σωστικά συνεργεία, 5 ώρες μετά. Κι είχε «άγιο» γιατί, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι έμπειροι διασώστες στην αυστριακή τηλεόραση, τέτοιες διασώσεις συμβαίνουν μια φορά κάθε 20 χρόνια.

Τις Αρχές ειδοποίησε ένας φίλος του 26χρονου, επειδή άργησε να επιστρέψει από την εξόρμησή του για σκι στο βουνό Πλεσνιτσίνκεν. Τηλεφώνησε στις Αρχές περίπου στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), δηλαδή τρεις ώρες αφότου αναζήτησε τον φίλο του για πρώτη φορά και οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τον σκιέρ τρεις δύο ώρες αργότερα, χάρη στο σήμα που εξέπεμπε ο πομπός που είχε στη στολή του (electronic avalanche victim transceiver).

Ο νεαρός βρέθηκε καλυμμένος από ένα μέτρο χιόνι, ενώ οι διασώστες σημείωσαν πως ο 26χρονος υπήρξε πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού σώθηκε εξαιτίας ενός κενού αέρα που δημιούργησε το χιόνι που τον πλάκωσε, επιτρέποντάς του έτσι να αναπνέει. Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τον Στέφαν Σροκ από την ομάδα διάσωσης Styria, αν κάποιος καλυφθεί από χιονοστιβάδα και δεν εντοπιστεί στα επόμενα 15 λεπτά, λιγοστεύουν δραματικά οι πιθανότητες επιβίωσης, αφού είναι δύσκολο να επιζήσει για περισσότερο από μία ώρα χωρίς οξυγόνο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το