Τοπικά

Χιλιάδες άτομα σιτίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου – Αυξάνονται κάθε χρόνο οι αιτήσεις

Δεν είναι άστεγοι ή μετανάστες, αλλά άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Σιτίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου γιατί η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια είναι «παρούσες» και διαπερνούν οριζόντια τον κοινωνικό ιστό.
Το κοινωνικό παντοπωλείο δημιουργήθηκε το 2011 και οι αιτήσεις κάθε χρόνο αυξάνονται. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 από το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο εξυπηρετήθηκαν 910 κάρτες που αντιστοιχούν σε 2.420 άτομα , εκ των οποίων 828 είναι παιδιά. Από το πρόγραμμα σίτισης στο σπίτι δόθηκαν σε ένα εξάμηνο 12.596 μερίδες.
Ο μήνας με τις μεγαλύτερες δυσκολίες για τους πολίτες ήταν ο Ιανουάριος του 2019, όπου από το πρόγραμμα σίτισης στο σπίτι δόθηκαν 2.259 μερίδες, για να μειωθεί ο αριθμός στις 1.936 τον Φεβρουάριο και να καταλήξει στις 1.910 μερίδες τον Ιούνιο.
Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο οι οικογένειες προμηθεύονται ακόμα και αυγά και ζάχαρη.
Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Βόλου εξυπηρετεί δεκάδες μονογονεϊκές, αλλά και πολύτεκνες οικογένειες, άτομα μοναχικά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ πληθαίνουν τα αιτήματα για βοήθεια, από Βολιώτες που έχουν περιέλθει πλέον σε ένδεια και αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμη και τα αναγκαία για τις οικογένειές τους.

Όσο αυξάνονται τα αιτήματα, αυξάνονται και οι προσφορές ειδών πρώτης ανάγκης στο κοινωνικό παντοπωλείο από ευαισθητοποιημένους επιχειρηματίες και ιδιώτες, οι οποίοι προσφέρουν διακριτικά προϊόντα διατηρώντας την ανωνυμία τους. Στη λίστα των ωφελουμένων καταγράφονται μητέρες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους και έχουν ανάγκη φροντίδας πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είναι για πολύ καιρό άνεργοι και έχουν εξαντλήσει τα οικονομικά τους αποθέματα, άνθρωποι που χρειάζονται και πολλοί νεόπτωχοι.
Βασικό μέλημα για τη δομή είναι να υπάρχουν αρκετές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης διαθέσιμες, προκειμένου να εξυπηρετείται, ανά πάσα στιγμή, το πλήθος των ωφελουμένων.
Το προϊόντα που προσφέρονται στους δικαιούχους ποικίλουν και περιλαμβάνουν όσπρια, γάλα, ζάχαρη, καφέ, αναψυκτικά, δημητριακά, κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, ψωμί, μακαρόνια, μανέστρα, λάδι, βρεφικές πάνες, βρεφικό γάλα, βρεφικές κρέμες, ρύζι, χαρτί υγείας, απορρυπαντικά, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, αλάτι, σάλτσα, ελιές και πολλά ακόμη, όπως είδη ένδυσης, μικροέπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, σόμπες, που εξοπλίζουν νοικοκυριά.
Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο, ανήκει στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, παρέχει δωρεάν προϊόντα και αγαθά πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, προϊόντα καθαριότητας, χαρτικά) σε άτομα με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης. Επίσης παρέχονται ρούχα και άλλα απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση χρηστικά αντικείμενα.
Στοιχεία επικοινωνίας: Τηλ./ Fax.: 24210 55156 Διεύθυνση: Μητροπολίτου Γρηγορίου με Γιαννιτσών 2, Βόλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το