Ελλάδα

Χυδαίες χειρονομίες και απειλές Λαγού στη Βουλή – Διακόπηκε η συνεδρίαση

newego_LARGE_t_1101_54581775

Σε ρινγκ παρά λίγο να μετατραπεί η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, όταν ο τελευταίος επιτέθηκε στο ΚΚΕ, εγκατέλειψε το βήμα και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος των βουλευτών και τελικά ξέσπασε σε παραλήρημα, αναγκάζοντας τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης να την διακόψει και να καλέσει τον Φρούραρχο.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, ο κ.Λαγός επιτέθηκε στο ΚΚΕ και σχολιάζοντας την προηγούμενη τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Θ.Παφίλη,σχολίασε ότι «ένα κόμμα το οποίο δεν δέχεται να γίνει έλεγχος στα κομματικά του ταμεία, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για το τι άλλο μπορεί να έχει κλαπεί, που σίγουρα έχει κλαπεί, μέσα από τον ελληνικό λαό. Οταν οι σύντροφοι του ΚΚΕ δεχθούν να γίνει έλεγχος στα κομματικά τους ταμεία, τότε θα μπορούν να συζητάνε».

Κλιμάκωσε μάλιστα την επίθεσή του, εκτιμώντας ότι «από την στιγμή που δεν δέχονται, για μένα προσωπικά είναι ένοχοι οικονομικών εγκλημάτων», προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, πολλοί από τους οποίους σηκώθηκαν από τη θέση τους, ζητώντας παράλληλα να έρθει ο Φρούραρχος της Βουλής στην αίθουσα, ενώ ο κ.Λαγός τους έκανε χειρονομίες. «Η Ζήμενς λειτουργεί από το 1920 και ήταν βασικός χρηματοδότης του ιδεολογικού σας πατέρα, του Χίτλερ», αντέτεινε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής της ΧΑ εγκατέλειψε το βήμα και κινήθηκε προς το μέρος τους, λέγοντας στον Ν.Καραθανασόπουλο που βρισκόταν πιο κοντά «φύγε από εδώ πέρα που μου ήρθες από κάτω», με την ένταση στην αίθουσα να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο. Πολλοί βουλευτές στράφηκαν εναντίον των συναδέλφων τους της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας τους «μαχαιροβγάλτες και δολοφόνους».

Επιστρέφοντας στο βήμα, ο κ.Λαγός συνέχισε την επίθεση κατά του ΚΚΕ: «Οταν τα συντρόφια του ΚΚΕ μας πουν σε ποια off-shore έχουν πουλήσει τον τηλεοπτικό και τον ραδιοφωνικό σταθμό τον οποίο είχαν και το οποίο δεν τολμούσαν ποτέ να μας πουν, τότε να ξαναμιλήσουν» και απευθυνόμενος σε βουλευτή του ΚΚΕ του είπε «δώσε μου τα στοιχεία πού τον πούλησες».

Ακολούθησε νέα ένταση, με τους βουλευτές του ΚΚΕ να αποχωρούν και τον βουλευτή της ΧΑ να επαίρεται για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Β΄ Πειραιά, ενώ στη συνέχεια εξερράγη, με νέες φραστικές επιθέσεις κατά του ΚΚΕ, σε τόσο επιθετικό ύφος ώστε τελικά ο προεδρεύων Γ.Βαρεμένος διέκοψε την συνεδρίαση και κάλεσε τον Φρούραρχο της Βουλής, την ώρα που αποχωρούσαν τα στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν χυδαίες χειρονομίες προς το μέρος τους.

Στο επεισόδιο ενεπλάκη και ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σηκώθηκε από το υπουργικό έδρανο και κατευθυνόμενος προς την έξοδο είπε προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «μιλάτε εσείς που πουλάτε προστασία σε ξενοδοχεία», ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ φώναζαν στον Γιάννη Λαγό: «Εσύ που μιλάς είσαι δολοφόνος».

Το επεισόδιο λίγο έλειψε να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις όταν ο Νίκος Μανιός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρακολουθούσε τη συνεδρίαση από το κλειστό κύκλωμα της Βουλής, μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και πλησίασε τον Γ. Λαγό για εξηγήσεις.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη και Γιάννης Βρούτσης έσπευσαν να τον σταματήσουν, ενώ από την πλευρά της Χρυσής Αυγής ο Ηλ. Κασιδιάρης πήγε να συγκρατήσει τον Γιάννη Λαγό.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το