Κόσμος

Χερσώνα: Έδεσαν σε στύλους δύο Ουκρανούς – Τους κατηγορούσαν ως συνεργάτες των Ρώσων

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που τράβηξε το Associated Press και δείχνει δύο ανθρώπους να είναι δεμένοι σε στύλους στη Χερσώνα.

«Κάτοικοι της περιοχής παρατηρούν δύο φερόμενους ως συνεργάτες της Ρωσίας που έχουν δεμένοι από τα χέρια σε κολώνες στη Χερσώνα της Ουκρανίας. Η φωτογραφία τραβήχτηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022. Οι κάτοικοι της Χερσώνας γιόρτασαν το τέλος της οκτάμηνης ρωσικής κατοχής της πόλης για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την Κυριακή, ακόμη και μετά τον απολογισμό των εκτεταμένων ζημιών που άφησαν πίσω τους οι δυνάμεις του Κρεμλίνου», αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων στην περιγραφή του.

Στη φωτογραφία διακρίνονται πολίτες που φαίνεται πως γελούν ή και χαίρονται με το θέαμα των δεμένων ανδρών, οι οποίοι μπορεί κανείς να συμπεράνει πως βασανίστηκαν με αυτόν τον τρόπο για το γεγονός πως ίσως, συνεργάστηκαν με τους Ρώσους στρατιώτες που κατείχαν την περιοχή για μήνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, πολλοί Ουκρανοί που συνεργάστηκαν με τους Ρώσους κατακτητές όταν κατέλαβαν τη Χερσώνα τον Μάρτιο, έχουν φύγει από την περιοχή.

Αυτοί όμως οι δύο άνθρωποι που χαρακτηρίζονται πως «δωσίλογοι» έμειναν πίσω και συνελήφθησαν. Τους φρουρούσε ένα Ουκρανός στρατιώτης μέχρι την Κυριακή που τραβήχτηκε η εικόνα.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το ποια είναι η τύχη τους.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάντως τα «στρατόπεδα» είναι δύο: αυτοί που μιλούν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όσους στηρίζουν αυτή την τιμωρία και κάνουν λόγο για παραδειγματισμό.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το