Τοπικά

«Χέρι βοηθείας» από το εξωτερικό – Πλούσια η κοινωνική δράση της ομάδας People for Greece

Ο εθελοντισμός των Ελλήνων του εξωτερικού μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και χρόνο με τον χρόνο. Η κ. Άννα Κοντογιάννη Βαρδάκη, με καταγωγή από τη Μαγνησία, είναι συντονίστρια της άτυπης ομάδας People for Greece, που αποτελείται από εθελοντές. Η προσπάθεια άρχισε το 2012 από το Βέλγιο από παιδιά Ελλήνων μεταναστών ανθρακωρύχων και συνεχίζει μέχρι σήμερα βοηθώντας τη χώρα τους και τους Έλληνες με όποιον τρόπο μπορούν.

Η κ. Άννα Κοντογιάννη Βαρδάκη είναι εθελόντρια και συντονίστρια της ομάδας People for Greece, μια άτυπη ομάδα εθελοντών, που άρχισε τη δράση της το 2012 στο Βέλγιο. Η ομάδα αποτελείται από παιδιά Ελλήνων μεταναστών ανθρακωρύχων από το Σαρλερουά και τη Λιέγη και άλλες πόλεις.
Η ομάδα αποτελείται περίπου από 10 μέλη, ενώ υπάρχει εκπροσώπηση στη Μαγνησία, με άτομα που συνεργάζονται μαζί με την άτυπη ομάδα και βοηθούν στην προώθηση τροφίμων και πραγμάτων σε φορείς και ιδρύματα.
Η κ. Άννα Κοντογιάννη Βαρδάκη έχει καταγωγή από τον Άγιο Λαυρέντιο και ο σύζυγός της από τις Πινακάτες και μία φορά τον χρόνο επισκέπτονται την περιοχή, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια μένουν στην Ασία.

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι διοργανώνονται εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Φέτος η ομάδα People for Greece πραγματοποιεί συναυλία αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου, το Σάββατο 28 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ., στα Καλά Νερά, στην προβλήτα. Συμμετέχουν: Βαγγέλης Κορομηλής, κιθάρα, τραγούδι, Κώστας Καραμπερόπουλος, κιθάρα, Γιάννης Πολίτης, μπουζούκι, Ελένη Τακτικού, τραγούδι, Μιχάλης Γαζινόπουλος, αρμόνιο, Βασίλης Κουτσελίνης, κρουστά, και φίλοι.
«Οι ελληνικές κοινότητες και οι κατά τόπους ελληνικές εκκλησίες του Βελγίου, όπως και το ελληνικό τμήμα του ευρωπαϊκού σχολείου στο Ixelles των Βρυξελλών μας στήριξαν μετά από έκκληση για συνεισφορά τροφίμων μακράς διάρκειας και φαρμάκων» τόνισε η ίδια για να συμπληρώσει: «Σιγά-σιγά αποκτήσαμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων του Βελγίου, οι οποίοι πρόσφεραν και χρήματα, τα οποία διαθέταμε είτε για αγορά τροφίμων, κυρίως ελαιολάδου, είτε ιατρικών εργαλείων για τα Νοσοκομεία Διδυμοτείχου και Βόλου και την ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη».
«Αρχίσαμε διοργανώνοντας κοινωνικές βραδιές αλληλεγγύης πρώτα στις Βρυξέλλες και κατόπιν στα Καλά Νερά Δήμου Νοτίου Πηλίου για τη στήριξη κοινωνικών φορέων» επισήμανε η κ. Άννα Κοντογιάννη Βαρδάκη.

Η ίδια ανέφερε πως ό,τι μαζευόταν έχει σταλεί στο Ορφανοτροφείο Βόλου, στις Άσπρες Πεταλούδες, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης, σε γυναικείες οργανώσεις στη Λέσβο, στο Στέκι Αλληλεγγύης Νέας Ιωνίας, στην ΜΚΟ «Ένας κόσμος ένα παιδί» στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την ίδια, η ανταπόκριση του κόσμου στις μουσικές εκδηλώσεις είναι μεγάλη και βοηθούν όσο μπορούν προσφέροντας είτε τρόφιμα είτε χρήματα, ενώ και η στήριξη από το εξωτερικό είναι σημαντική. «Βέλγοι, Ολλανδοί, Ιταλοί κ.ά. βοηθούν πολύ και αλλάζει η εικόνα ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Αποδεικνύουμε ότι είμαστε ένας λαός που αντέχει στα δύσκολα και βοηθά και πλέον τους πρόσφυγες παρόλη την ανέχεια» πρόσθεσε η ίδια.
Η κ. Άννα Κοντογιάννη Βαρδάκη δεν ξέχασε να στείλει και το μήνυμά της: «Έχουμε υποχρέωση εμείς οι Έλληνες του εξωτερικού με γονείς και συγγενείς που έφυγαν πάμφτωχοι από την Ελλάδα να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους συνανθρώπους μας που μαστίζονται χρόνια από την ανεργία, την κοινωνική αδικία και την εξαθλίωση. Θα συνεχίσουμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας να στηρίζουμε την πατρίδα μας, διότι τα μνημόνια θα αργήσουν να τελειώσουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το