Τοπικά

Χάρτης απινιδωτών στον Βόλο λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Διαδραστικός χάρτης με όλους τους εξωτερικούς απινιδωτές που υπάρχουν στην πόλη, λειτουργεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Μαγνησίας, η οποία στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην τοποθέτηση νέου εξωτερικού απινιδωτή για να μπορεί να αξιοποιηθεί από το κοινό σε μια έκτακτη ανάγκη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Κώστας Τράγαλος μίλησε χθες στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» από την ηλεκτρονική έκδοση www.e-thessalia.gr και την εφημερίδα «Θεσσαλία».
Ο κ. Τράγαλος επισήμανε πως «η εκπαίδευση των ατόμων στη χρήση του εξωτερικού απινιδωτή είναι κομμάτι της ευρύτερης εκπαίδευσης που λαμβάνουν όσοι συμμετέχουν στα σεμινάριά μας, αλλά και στο βασικό σχολείο. Αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα μας διαθέτουμε έναν διαδραστικό χάρτη με τους δέκα περίπου εξωτερικούς απινιδωτές που λειτουργούν στον Βόλο και έτσι οι πολίτες μπορούν να γνωρίζουν πότε και σε ποιες ώρες είναι διαθέσιμοι. Άλλωστε κάποιοι εξωτερικοί απινιδωτές λειτουργούν σε καταστήματα, φαρμακεία που δεν είναι όλες τις ώρες ανοικτά. Εμείς ως Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα προχωρήσουμε στο προσεχές χρονικό διάστημα στην τοποθέτηση ενός εξωτερικού απινιδωτή σε προσβάσιμο σημείο στην πόλη. Ήδη έχουμε άλλους δύο εξωτερικούς απινιδωτές που τους χρησιμοποιούμε, όταν μεταβαίνουμε σε κάποιο έκτακτο περιστατικό. Είναι επίσης πολύ σημαντικό που ο Δήμος Βόλου διέθεσε δύο εξωτερικούς απινιδωτές στα γήπεδα της Νεάπολης και στο ΕΑΚ, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή».

Ο κ. Τράγαλος ανέφερε πως στις 23 Νοεμβρίου ξεκινά το βασικό σχολείο εκπαίδευσης, το οποίο θα διαρκέσει τρεις μήνες και θα διεξάγεται τα Σαββατοκύριακα. Ο χώρος εκπαίδευσης είναι το κτίριο της ΕΟΔ στην περιοχής της Νεάπολης.
«Οι Βολιώτες θέλουν να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, ώστε να γνωρίζουν πώς θα συμπεριφερθούν σε κάποιο έκτακτο περιστατικό. Κάθε χρόνο διεξάγουμε δέκα σεμινάρια επιμόρφωσης και σε αυτά συμμετέχουν 300 περίπου άτομα. Και είναι ενθαρρυντικό πως αρκετοί είναι νέοι, όπως φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».
Ο κ. Τράγαλος αναφέρθηκε και στο σύγχρονο διασωστικό σκάφος, το οποίο διαθέτουν μόλις άλλες τρεις πόλεις της χώρας, πάντα υπό την αιγίδα της ΕΟΔ και το οποίο αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητες άμεσης παρέμβασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το