Οικονομία

Χαρδούβελης-Σόιμπλε: Να βρούμε λύση από κοινού για την επόμενη μέρα

hardouvelis

Εκτακτη συνάντηση περίπου μίας ώρας είχαν στο Βερολίνο ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ του ΟΟΣΑ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα, μετά το τέλος του προγράμματος δανειοδότησης από τους ευρωπαίους εταίρους, στο τέλος Δεκεμβρίου.
Ο κ.Χαρδούβελης, αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ενημέρωσε για τις συζητήσεις με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Ο κ.Χαρδούβελης δήλωσε πως συζητήθηκε κυρίως το θέμα της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα και το πώς θα συνεχίσει μετά το τέλος του προγράμματος στο τέλος του έτους. Είπε ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον κ.Σόιμπλε στο ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση από κοινού με τους εταίρους και σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών και να οριοθετηθεί μια νέα σχέση στήριξης από τους εταίρους.
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι η γερμανική πλευρά κατανοεί τη θέση αυτή της Ελλάδας και ότι συμφωνεί στην ανάγκη να βρεθεί από κοινού μια λύση. Η Γερμανία, είπε ο κ.Χαρδούβελης, έχει άποψη για το θέμα και θα βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ.Σόιμπλε του επεσήμανε ότι το Βερολίνο θέλει ένα ισχυρό ευρώ και μια ισχυρή Ελλάδα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το