Οικονομία

Χαρδούβελης: Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί εκτός ευρώ από ατύχημα

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ

Αν η νέα κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί εκτός ευρώ από ατύχημα, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, διευκρίνισε ότι η βασική πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από της εκλογές θα είναι να κλείσει την εκκρεμούσα αξιολόγηση της τρόικας, εκπληρώνοντας τους όρους του προγράμματος οικονομικής διάσωσης της ζώνης του ευρώ και του ΔΝΤ.

«Αν αυτή η κυβέρνηση τελεί υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν συνετό να αντιστρέψει τη στάση της και να διαπραγματευτεί παράταση του προγράμματος διάσωσης πριν αυτό λήξει στις 28 Φεβρουαρίου. Η ευθύνη αλλάζει όποιον διοικεί τη χώρα και υποθέτω ότι η λογική τελικά θα επικρατήσει. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο» είπε.

Όσο για την προοπτική εξόδου από την Ευρωζώνη εκτίμησε ότι δεν είναι απαραίτητα «μια μπλόφα». «Ένα ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί και η όλη ιδέα είναι να το αποφύγουμε» πρόσθεσε.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το