Τοπικά

Χαμηλές πληρότητες ενόψει Χριστουγέννων σε Βόλο και Πήλιο

 

Έχοντας εισέλθει στη χριστουγεννιάτικη περίοδο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας μόνο σε κάποιες περιπτώσεις το 50%.
Η ελπίδα των τοπικών φορέων είναι αυτό το κλίμα να αναστραφεί άμεσα, ωστόσο, προς το παρόν η κατάσταση δείχνει μια άλλη πορεία. Βέβαια η έναρξη των εκδηλώσεων, όπως η φωταγώγηση της πόλης δίνει έναν νέο αέρα.
Ουσιαστικά και τα διαφημιστικά σποτ επιχειρούν να στείλουν το μήνυμα ότι το κλίμα έχει αλλάξει και η πόλη είναι έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες. Αρκεί βέβαια οι τελευταίοι να ξέρουν ότι οι υποδομές έχουν βελτιωθεί, το νερό είναι πλέον πόσιμο και ότι ο τόπος έχει επανέλθει σε μια λειτουργικότητα. Κοινώς πρέπει να κερδηθεί και σύντομα το στοίχημα αντιστροφής του κλίματος δυσπιστίας.
Η τουριστική πράκτορας και πρόεδρος του τουριστικού τμήματος Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Θέκλα Καμμένου ανέφερε για τις κρατήσεις ενόψει Χριστουγέννων πως «αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν είναι καλά, καθώς ακόμη υπάρχουν οι εικόνες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου που ταξίδεψαν παντού, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια δυσπιστία από πλευράς ενδιαφερόμενων επισκεπτών στο κατά πόσο είμαστε έτοιμοι ως Νομός, αν έχουν επισκευαστεί οι δρόμοι, αν μπορούν να κυκλοφορήσουν. «Υπάρχει ακόμη φόβος τι θα γίνει, αν εκδηλωθεί μια βροχόπτωση. Γενικότερα έχει πληγεί πολύ η φήμη μας από τις πλημμύρες οι οποίες μας έχουν κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Μιλώντας με ξενοδόχους η εικόνα είναι πως η Πορταριά έχει ένα 50% πληροτήτων, ενώ οι υπόλοιποι προορισμοί υπολείπονται αρκετά».
Η διαφορά σε σχέση με άλλα χρόνια είναι εμφανής, καθώς, όπως επισημαίνει η κ. Καμμένου, τέτοια περίοδο οι πληρότητες για τα Χριστούγεννα άγγιζαν το 100%.
Η ίδια πρόσθεσε πως οι περισσότεροι φορείς κάνουν προσπάθειες για να αλλάξει επικοινωνιακά η εικόνα της πόλης. «Μάλιστα και ως Επιμελητήριο καλέσαμε τέσσερις δημοσιογράφους που τους πήγαμε σε διάφορα μέρη και δημοσιεύουν τις όμορφες εμπειρίες τους σε διάφορα γνωστά μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας. Επίσης υπάρχει καμπάνια σε ραδιόφωνα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ και ο Δήμος Βόλου κάνει διαφημιστική καμπάνια. Μιλάμε με τους τουριστικούς πράκτορες από άλλες πόλεις και τους λέμε ότι οι δρόμοι είναι ασφαλείς και το νερό πόσιμο. Συνεχίζουμε και κάνουμε την προβολή και ας ελπίσουμε ότι οι επισκέπτες που θα έρθουν στα μέρη μας, θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές για την εξωστρέφεια της περιοχής μας».
Η κ. Καμμένου ανέφερε ότι και τα σαββατοκύριακα μέχρι τα Χριστούγεννα, δεν έχουν ιδιαίτερη κίνηση. Μάλιστα σε αυτό επέδρασαν και οι μαθητικές εκδρομές που δεν γίνονται στην περιοχή μας, αλλά και τα μικρά συνέδρια που σταμάτησαν να διεξάγονται με κάποιες εξαιρέσεις. «Δυστυχώς βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και πρέπει να αποδείξουμε σε όλους ότι έχουμε επανέλθει. Και θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει αυτό».
Παράλληλα επισήμανε πως παγωμάρα υπάρχει και από τους Βολιώτες για να ταξιδέψουν σε άλλους προορισμούς.

Share
Ετικέτες: πληρότητες

Πρόσφατα άρθρα

Airbnb: Η μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε – Τι απαγορεύει

Μια νέα αλλαγή ανακοίνωσε η Airbnb μετά από παράπονα πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα,…

12 Μαρτίου 2024

Το ΚΚΕ Μαγνησίας αποχαιρέτισε τη Σμαρώ Λεφούση

Το τελευταίο «αντίο» στην μαχήτρια του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, Σμαρώ Λεφούση, είπε σήμερα το ΚΚΕ…

12 Μαρτίου 2024

Τουρισμός για Όλους 2024: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 14:00 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για…

12 Μαρτίου 2024

Μαρίνα Σάττι: Η πρώτη ανάρτηση μετά τον σάλο για το «Τα,Τα,Τα»

Συνεχίζεται η διαμάχη που έχει προκαλέσει το τραγούδι «ZARI», με το οποίο η Μαρίνα Σάττι…

12 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης στο συνέδριο Economist: Προτεραιότητα το Εθνικό Μητρώο για τον Καρκίνο

Την αναγκαιότητα λειτουργίας του Εθνικού Μητρώου για τον καρκίνο τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας,…

12 Μαρτίου 2024

Παγώνη: «Η μηνιγγίτιδα δεν αντιμετωπίζεται σπίτι» – Αυτά είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα τελευταία κρούσματα μηνιγγίτιδας στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ…

12 Μαρτίου 2024