Τοπικά

Μόνιμοι οι μισοί από 205 γιατρούς στο «Αχιλλοπούλειο»

 

Με κεντρικό αίτημα την ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν χθες απεργιακή κινητοποίηση με τη συμμετοχή όμως στο Νοσοκομείο Βόλου να είναι πολύ περιορισμένη. Την ώρα πάντως που οι γιατροί ζητούν προσωπικό, η διοίκηση αναφέρει πως οι γιατροί μόνιμοι, ειδικευόμενοι και συμβασιούχοι ανέρχονται στους 205, περισσότεροι τουλάχιστον κατά 25 σε σχέση με πριν πέντε χρόνια.
Γιατροί και διοίκηση φαίνεται πως ερμηνεύουν διαφορετικά τα νούμερα. Από τους 205 γιατρούς το Νοσοκομείου χθες συμμετείχαν στην απεργία μόλις τέσσερις.
Το μέλος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Κέντρων Υγείας κ. Παύλος Μαλινδρέτος εξήγησε την ελάχιστη συμμετοχή λέγοντας πως «εξαιτίας της έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό, οι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν απεργία, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση είτε δεν θα γίνουν εξωτερικά ιατρεία είτε δεν θα εκτελεστούν εφημερίες. Και πώς να ακυρώσεις το εξωτερικό ιατρείο ενός συμπολίτη που το έχει κλείσει εδώ και περίπου τρεις μήνες;».
Αναφερόμενος στα κύρια αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης επισήμανε πως «είναι πρώτον η ενίσχυση του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό και δεύτερον η αύξηση των αποδοχών. Βέβαια υπάρχουν και άλλα αιτήματα που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς».
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2009 μέχρι και το 2019 ποτέ η δύναμη των γιατρών στο Νοσοκομείο βόλου δεν ξεπέρασε τα 180 άτομα, ενώ φέτος είναι 205 άτομα.
Μάλιστα επισήμανε πως εντός δεκαπενθημέρου αναμένονται έξι ορκωμοσίες γιατρών, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί των νέων γιατρών. Πρόκειται για ορκωμοσίες γιατρών που αφορούν τα τμήματα αιμοδοσίας, γαστρεντερολογικού, ψυχιατρικού, χειρουργικού, ορθοπεδικού και Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Επίσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προκήρυξη σημαντικών θέσεων γιατρών για το ογκολογικό, το γαστρεντερολογικό, τη χειρουργική κλινική, τις δύο παθολογικές κλινικές, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το ακτινολογικό, το καρδιολογικό, την ΩΡΛ, την ουρολογική κλινική, το αναισθησιολογικό.
Μάλιστα υποστηρίζεται από τη διοίκηση πως ακόμη και αρκετοί ΝΑ είναι επικουρικοί ή ειδικευόμενοι, πρόκειται για γιατρούς που προσφέρουν. Συμπληρώνει δε πως η συνολική δύναμη του Νοσοκομείου σε προσωπικό έχει ξεπεράσει τα 980 άτομα, όταν πριν πέντε χρόνια ήταν γύρω στα 730 άτομα.
Ωστόσο διαφορετική ερμηνεία στους αριθμούς δίνει ο κ. Παύλος Μαλινδρέτος σημειώνοντας πως «στο νοσοκομείο από τις 162 μόνιμες θέσεις γιατρών έχουν καλυφθεί περίπου οι 105. Δηλαδή οι άλλες 60 θέσεις είναι κενές. Οι υπόλοιποι γιατροί είναι 70-80 ειδικευόμενοι και άλλοι δεκαπέντε επικουρικοί που όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με τους μόνιμους, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να αποχωρήσουν. Το Νοσοκομείο δεν έχει παιδοχειρουργό, ενώ λείπουν γιατροί και από το ογκολογικό».

Share
Ετικέτες: Αχιλλοπούλειο

Πρόσφατα άρθρα

Διασφαλιστεί

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Η απόφαση…

6 Μαρτίου 2024

Παρεμβάσεις από την “Πρόταση Ζωής” στο Νηπιαγωγείο Αεροδρομίου Αγχιάλου

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Π.Ε. Μαγνησίας, «Πρόταση Ζωής» που…

6 Μαρτίου 2024

Δικτύωση του Job Center με το Σχολείο 2ης ευκαιρίας Βόλου (ΣΔΕ)

Με επίκεντρο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας και την παροχή βέλτιστων συναφών υπηρεσιών προώθησης αυτής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση…

6 Μαρτίου 2024

Επιτέλους

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα ακούμε χρόνια τώρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει, ώστε…

6 Μαρτίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Προχωρά η αποκατάσταση στο λιμάνι του Βόλου ύψους 6,2 εκατ. ευρώ – Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και…

6 Μαρτίου 2024

Παράταση

Για χρονικό διάστημα τριών μηνών παρατάθηκε με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Αλμυρού, ο συμβατικός…

6 Μαρτίου 2024