Παραπολιτικά

Χαμένοι στα ψέματα “Θ”

Μεγάλο θέμα ανοίγει με τις δηλώσεις του παραιτηθέντα προέδρου του Γηροκομείου Παύλου Πάνου σε σχέση με τη διαχείριση των χρημάτων από τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου το Σεπτέμβριο του 2014, που σίγουρα θα απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.
Η συναυλία, σύμφωνα με τις τότε επίσημες ανακοινώσεις, διοργανώθηκε από το Γηροκομείο με την απλή στήριξη του Δήμου Βόλου και προσωπικά του Αχ. Μπέου που μόλις είχε αναλάβει δήμαρχος και έπρεπε να αποδείξει πόσο φιλάνθρωπος είναι. Όταν η δημοτική σύμβουλος Κέρσα Σπανομήτρου με ερώτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο τόλμησε να θέσει καίρια ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση, κάνοντας αναφορά και σε συμβόλαιο με εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον Αχ. Μπέο, αφού, σύμφωνα με το γραφείο του, «όλοι γνωρίζουν ότι η μόνη συμμετοχή του δημάρχου ήταν η μεσολάβηση στον καλό του φίλο Αντώνη Ρέμο να τραγουδήσει αφιλοκερδώς για το φιλανθρωπικό αυτό σκοπό και η δωρεάν παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου».
Μετά από 17 ολόκληρους μήνες ο κ. Πάνος καταγγέλλει δημόσια ότι όχι μόνο η όλη οικονομική διαχείριση έγινε από τον Αχ. Μπέο και κάποια γραμματέα του, χωρίς το Γηροκομείο να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή, αλλά και ότι «δεν έχει παραδοθεί ακόμη κανένα παραστατικό από τον κ. Μπέο» και για το λόγο αυτό «βρεθήκαμε εκτεθειμένοι ως διοίκηση».
Το γραφείο Μπέου απάντησε για άγνωστους λόγους για λογαριασμό του Μπέου που δεν είναι δήμαρχος (!) με την ίδια σφοδρότητα, επαναλαμβάνοντας ότι «η μόνη εμπλοκή του κ. Μπέου ήταν η μεσολάβηση στο φίλο του καλλιτέχνη να μετάσχει αφιλοκερδώς και τα έσοδα να πάνε στο Γηροκομείο». Μόνο που χαμένοι στα ψέματα που καθημερινά εκτοξεύουν, μπερδεύτηκαν και στην ίδια ανακοίνωση δίνουν εξηγήσεις για «τις υψηλές δαπάνες» της συναυλίας, επικαλούμενοι ότι «αυτές είναι γνωστό σε όλους ότι οφείλονται στο γεγονός ότι η συναυλία την πρώτη φορά αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να μετακινηθούν δυο φορές όλοι οι συντελεστές της συναυλίας, με τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό». Αλήθεια γιατί και με ποια ιδιότητα δίνουν εξηγήσεις για τις δαπάνες της συναυλίας, αφού δεν είχαν καμία εμπλοκή με την οικονομική διαχείριση; Τα ερωτήματα βεβαίως είναι θεωρητικά και δεν απευθύνονται στους αναγνώστες μας, των οποίων τη νοημοσύνη εκτιμούμε βαθύτατα και δεν ανεχόμαστε να την προσβάλλουν διάφοροι τυχάρπαστοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το