Ελλάδα

Χαλκιδική: Μπάχαλο με την παρουσία ανεμβολίαστης εργαζόμενης στο νοσοκομείο Πολυγύρου

Σε καταγγελία της διοίκησης του Νοσοκομείου Πολυγύρου Χαλκιδικής προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επειδή κάλεσε για εκπαίδευση στο νέο μηχάνημα αξονικού τομογράφου ανεμβολίαστη χειρίστρια ακτινολογικών μηχανημάτων.

ΠΟΕΔΗΝ και σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για ξεκάθαρη παρανομία από την πλευρά της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος, ενώ ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Δημήτρης Τσαλικάκης, υποστηρίζει στο ethnos.gr ότι δεν υφίσταται καμία παρανομία, αφού η ανεμβολίαστη χειρίστρια ακτινολογικών μηχανημάτων δεν εργάστηκε, αλλά κλήθηκε για περίπου μίας ώρας εκπαίδευση στο νέο αξονικό τομογράφο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πολυγύρου, Ηλίας Λαζάρου, το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και η γυναίκα κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο έβγαζε αξονικές.

«Το περιστατικό μας καταγγέλθηκε από εργαζόμενους του συγκεκριμένου τμήματος του νοσοκομείου. Την ανεμβολίαστη χειρίστρια ακτινολογικών μηχανημάτων ρώτησε εκπρόσωπος του σωματείου μας και είπε ότι την κάλεσαν για εκπαίδευση στο νέο μηχάνημα αξονικού τομογράφου. Όταν κάποιος εργαζόμενος βρίσκεται σε αναστολή, είναι παράνομη ενέργεια να κάνει το ο,τιδήποτε στο νοσοκομείο. Η γυναίκα δεν πήγε από μόνη της στο νοσοκομείο. Γι’ αυτό καταγγέλλουμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, διότι δική της είναι η ευθύνη που βρέθηκε στο χώρο εργασίας μία εργαζόμενη σε αναστολή. Δεν έχει σημασία, αν κλήθηκε για εκπαίδευση, ο νόμος για τους ανεμβολίαστους είναι ξεκάθαρος και ζητάμε το θέμα να ερευνηθεί. Δεν έχει σημασία, αν η ανεμβολίαστη βρέθηκε στο χώρο εργασίας της για ένα λεπτό ή για περισσότερο. Την είδαν να βγάζει αξονικές και αυτό αποτελεί ξεκάθαρη παρανομία», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Λαζάρου.

4η ΥΠΕ: Η κοπέλα εκπαιδεύτηκε, δεν υπάρχει παρανομία
Από την πλευρά του ο κ. Τσαλικάκης τονίζει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα παρανομίας, αφού η γυναίκα βρέθηκε στο νοσοκομείο για εκπαίδευση στο νέο μηχάνημα αξονικού τομογράφου.

«Το νοσοκομείο απέκτησε καινούργιο μηχάνημα και η γυναίκα κλήθηκε, προκειμένου να δει τις νέες ρυθμίσεις, παρουσία και εκπροσώπων της εταιρείας, οι οποίοι δεν πηγαίνουν κάθε μέρα στο νοσοκομείο. Η γυναίκα κάποια στιγμή, είτε μετά από νόσηση είτε μετά από ενδεχόμενη άρση του μέτρου των αναστολών για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, θα επέστρεφε στα καθήκοντά της και γι’ αυτό κλήθηκε για περίπου μία ώρα, προκειμένου να εκπαιδευτεί. Είναι άνθρωπος συνεργάσιμος. Εφόσον δε δούλεψε, δεν υπάρχει καμία παρανομία. Αν είχαμε σκοπό να επαναφέρουμε παράνομα στα καθήκοντά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, θα το κάναμε σε πολύ πιο δύσκολες για τον κορονοϊό περιόδους», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Τσαλικάκης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το