Τοπικά

Χάκαραν την ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας χάκαραν άγνωστοι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα με τα αρχεία και την ενημέρωση των επισκεπτών.
Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μέσω του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενημέρωσε αμέσως τους αρμοδίους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να ενεργήσουν, καθώς για μια ολόκληρη ημέρα η ιστοσελίδα δεν λειτουργούσε.
Η διεύθυνση που είχε έτοιμη για αντικατάσταση την ιστοσελίδα, τοποθέτησε καινούρια η οποία από σήμερα αναμένεται να λειτουργεί κανονικά.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως «η προηγούμενη ιστοσελίδα είχε κάποια κενά ασφαλείας και γι’ αυτό τον λόγο άγνωστοι τη χάκαραν. Αυτοί που μπορεί να είναι ακόμη και χομπίστες εντός ή εκτός Ελλάδας που εισβάλλουν σε ιστοσελίδες όταν δουν κενά ασφαλείας και τις προκαλούν πρόβλημα. Για παράδειγμα στη δικιά μας δημιούργησαν πρόβλημα με αρχεία και το κοινό δεν μπορούσε να βοηθηθεί. Τελικά ενημερωθήκαμε άμεσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μέσω του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και βάλαμε νέα ιστοσελίδα που ελπίζουμε να είναι πιο ασφαλής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το