Κόσμος

Bloomberg: Ξεγλίστρισε από τον σκόπελο με πρόοδο η Ελλάδα

FILE - In this Thursday, Sept. 15, 2011 file photo, a worker cleans the paint-splattered by protesters entrance of the bank of Greece, in central Athens. Wednesday May 6 marks five years since Greece voted in its first bailout deal in the face of violent popular protests that left three dead. The day was followed by years of turmoil in which the country tried to overhaul its economy in the midst of a downturn matched in depth and length only by the Great Depression. (AP Photo/Petros Giannakouris, File)

Η Ελλάδα πρόσφερε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Tράπεζα μια δικαιολογία για να διατηρήσει την ζωτική στήριξη του οικονομικού της συστήματος πείθοντας τους σκεπτικιστές πιστωτές ότι σοβαρολογεί ότι θα φέρει σε πέρας τις πολιτικές που χρειάζονται για να αποφύγει τη χρεοκοπία, γράφει σήμερα το Bloomgerg.

Επιχειρώντας μια αποτίμηση του χθεσινού Eurogroup, το γνωστό πρακτορείο σχολιάζει πως λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά από το προηγούμενο, το οποίο τελείωσε μάλλον επεισοδιακά και εν μέσω πικρίας, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης ότι η χώρα του στοχεύει να αρπάξει την ευκαιρία να κερδίσει την οικονομική βοήθεια ύψους 240 δισεκ. ευρώ του προγράμματος βοήθειας.

Το πρακτορείο αναφέρεται και στην πιθανότητα δημοψηφίσματος, το οποίο όπως λέει, «ίσως δώσει τη δυνατότητα στον Τσίπρα να κλείσει το στόμα στις εσωκομματικούς πολέμιους του συμβιβασμού, καθώς θα του δώσει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων που είναι αποφασισμένοι να μείνουν στο ευρώ.

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές της εκφράζει μιλώντας στο Bloomberg πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Χένρι Πόλσον.

«Υποθέτω, ίσως το βλέπω απλοικά από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ότι με κάποιον τρόπο ή άλλοι άνθρωποι θα διαμορφώσουν πώς θα παραμεινει η Ελλάδα μέρος της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Πόλσον στην τηλεόραση του Bloomberg.

O Πόλσον δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι ένα μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη και ότι ο Μάριο Ντράγκι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξει την ανάκαμψη, προσθέτοντας ότι οι κυβερνησεις πρέπει να κάνουν περισσότερα.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το