Οικονομία

Bloomberg: Ιδιωτικοποιήσεις… της υπομονής στην Ελλάδα

bloomberg
Στις καθυστερήσεις στο ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων εστιάζει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg με τίτλο: « Το μόνο νέο σχετικά με τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις: Παίρνουν περισσότερο χρόνο».

Θέλοντας να καταδείξει το πώς οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες επηρεάζουν τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα η συντάκτρια του άρθρου φέρνει ως παράδειγμα το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι ο χώρος οικοδόμησης του μουσείου επιλέχθηκε το 1976, οι δικαστικές αμφισβητήσεις από κατοίκους, η ανακάλυψη των αρχαιολογικών ερειπίων και οι πολιτικές αντεγκλήσεις είχαν ως αποτέλεσμα η ολοκλήρωση του μουσείου να καθυστερήσει 33 ολόκληρα χρόνια.

Το Bloomberg σημειώνει πως οι προσπάθειες των προηγουμένων κυβερνήσεων να διασφαλίσουν έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου όπως αεροδρόμια, λιμάνια και παράκτιων ακινήτων απέτυχε παταγωδώς. «Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε το 2011 έχει αποφέρει μόλις 3,1 δισ. ευρώ από το τέλος του 2014».

Ενδεικτικώς για την ακίνητη περιούσια του Δημοσίου σημειώνεται πως το ΤΑΙΠΕΔ δεν οδηγήθηκε στην επίτευξη του στόχου της αξιοποίησης της, εν μέρει επειδή η χώρα δεν έχει κεντρικό κτηματολόγιο. «Όταν αξιωματούχοι επισκέφθηκαν ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο που προοριζόταν για πώληση, ανακάλυψαν χιλιάδες παράνομα κτίρια στην περιοχή», σημειώνει το δημοσίευμα.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το