Αθλητισμός

«Μπάσκετ με αμαξίδιο» για τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, , διοργάνωσε απογευματινή εκδήλωση με θέμα «Μπάσκετ με αμαξίδιο» για τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017. Σε συνεργασία με την ομάδα μπάσκετ «Αργοναύτες Α.Σ. ΑμεΑ» και το 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, τα παιδιά γνώρισαν και ήρθαν σε επαφή με το άθλημα μπάσκετ με αμαξίδιο.
Στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος Δημήτρης, μίλησε στα παιδιά για το άθλημα, τις ομοιότητες και τις διαφορές με το κανονικό μπάσκετ και τα παιδιά έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις σχετικές με το άθλημα λύνοντας κάθε τους απορία.
Στη συνέχεια, έγινε επίδειξη του αθλήματος από μέλη της ομάδας, όπου τα παιδιά απόλαυσαν ένα μικρό αγώνα μπάσκετ. Έπειτα, τα παιδιά ανέβηκαν στα αγωνιστικά αμαξίδια, όπου κινήθηκαν στο χώρο με αυτά και στη συνέχεια δοκίμασαν να προπονηθούν κάνοντας πάσες και ρίχνοντας βολές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Οι παιδαγωγοί-εμψυχώτριες του Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων, κα Κολοφωτιά Αθανασία και κα Νίκου Ελένη ευχαριστούν την ομάδα μπάσκετ «Αργοναύτες Α.Σ. ΑμεΑ» για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση, καθώς και το σύλλογο διδασκόντων και τη Γυμνασιάρχη, κα Χατζηδημητρίου Ελένη, του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου και τη βοήθειά τους για την υλοποίηση της εκδήλωσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το