Lifestyle, Θ Plus

Bar Engage – Αγκαζέ 2 στη Λάρισα τον Μάιο

Η Λάρισα φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά το Bar Engage – Αγκαζέ, μια γιορτή για το cocktail και το ποτό. Ένα μεγάλο και πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιφέρειας event με guest bartendings και special events από τις 6 έως και τις 12 Μαΐου.

Σε αυτό συμμετέχουν bartenders που εργάζονται σε διακεκριμένα παριζιάνικα και λονδρέζικα bars, καθώς και βραβευμένα ελληνικά bars από την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις.

4 bartenders από το Λονδίνο και 6 από το Παρίσι σε μια δυνατή μονομαχία των σέικερ!
11 bars από τα καλύτερα της Αθήνας και της περιφέρειας!
5 bars που βρίσκονται στη φετινή λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου!
7 μέρες γεμάτες δράση πίσω από τις μπάρες μαγαζιών της Λάρισας καθώς και επιλεγμένα σημεία πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Για μία εβδομάδα, από τις 6 έως 12 Μαΐου 2017, η Λάρισα θα κινείται στους ρυθμούς της σύγχρονης, άκρως δημιουργικής κουλτούρας του cocktail, Στη δεύτερη έκδοσή του, ο μοναδικός θεσμός του Bar Engage – Αγκαζέ επεκτείνεται, προτείνει νέες, συναρπαστικές εμπειρίες και αγκαλιάζει τις διεθνείς και τις ελληνικές τάσεις στο bartending, δίνοντας την ευκαιρία να δοκιμάσεις τη δουλειά αναγνωρισμένων επαγγελματιών του χώρου.

Οι δράσεις του Bar Engage – Αγκαζέ 2 περιλαμβάνουν guest bartendings από τους ξένους bartenders σε μαγαζιά της Λάρισας (την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Μαΐου), pop up bars, after parties, επίσημο opening και closing party, food truck και mobile cocktail bar που θα σταθμεύουν σε διαφορετικό σημείο κάθε μέρα (σχετική ενημέρωση από τα social media της διοργάνωσης).

Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενούνται: από το Λονδίνο οι Aidan Bowie (Dandelyan, #3 World’s 50 Best Bars 2016), Dan Garnell (Happiness Forgets, #10 World’s 50 Best Bars 2016), Jake O’Brien Murphy (Callooh Callay, #48 World’s 50 Best Bars 2016) και Rosey Mitchell (69 Colebrooke Row), ενώ από το Παρίσι οι Adama Ballo (Lockwood), Aurélie Panhelleux (CopperBay), Danilo Grenci (Bluebird), Hadrien Moudoulaud Ruel (Bonhomie), Keïla Urzaiz de Calignon (Little Red Door, #24 World’s 50 Best Bars 2016) και Nicolas Munoz (Bespoke). Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι καλεσµένοι bartenders θα περιηγηθούν σε αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα επισκεφθούν οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισµούς για γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιµοποιούνται για την παραγωγή τους, προκειμένου να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και τη γαστρονομική παράδοση της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Τα αθηναϊκά bars που θα συμμετέχουν είναι τα: 42, A for Athens, The Clumsies (#9 World’s 50 Best Bars 2016), Mr. Peacock, Noel, Odori Vermuteria di Atene, Upupa Epops. Θα συμμετέχουν επίσης τα Vogatsikou 3, La Doze και Γορίλας από τη Θεσσαλονίκη, Groove από τον Βόλο, Cadillac Records και Charlot από την Καρδίτσα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το