Τοπικά

Αύξηση 15% στον τζίρο από πωλήσεις στη «Δήμητρα»

 

Αυξημένος είναι φέτος ο τζίρος από τις πωλήσεις κρασιού και τσίπουρου από τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Δήμητρα». Με την οικονομία να έχει ανοίξει για τα καλά και όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, οι υπέροχες γεύσεις των ποικιλιών τσίπουρου και κρασιού από τη «Δήμητρα» κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Φαίνεται λοιπόν πως οδηγούμαστε σε ένα καλό καλοκαίρι για τον Συνεταιρισμό.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα» Νέας Αγχιάλου κ. Γιάννης Κίτσιος ανέφερε πως «παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, τα στοιχεία για το δίμηνο του φετινού Μαΐου – Ιουνίου με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα δείχνουν μια αύξηση 15% στον τζίρο. Οι πωλήσεις πάνε καλά για τα προϊόντα μας, όπως είναι το κρασί και το τσίπουρο. Δεν θέλουμε να είμαστε αχάριστοι, δεδομένων των συνθηκών είμαστε σε καλό δρόμο».
Ο ίδιος ανέφερε πως «τα προϊόντα μας βρίσκονται σε σούπερ μάρκετ, ενώ προωθούνται και στις κάβες. Από τις κάβες το τσίπουρο και το κρασί προωθούνται στα καταστήματα εστίασης».
Οι εργαζόμενοι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου ανέρχονται στους 35, ενώ υπάρχουν και οι εποχιακοί εργαζόμενοι που συνήθως προσλαμβάνονται το καλοκαίρι, ειδικότερα την περίοδο του τρύγου.
«Τα μέλη του Συνεταιρισμού ανέρχονται στα 150. Οι συνεταίροι έχουν υποχρέωση να φέρουν την παραγωγή τους στον Συνεταιρισμό και η δικιά μας υποχρέωση είναι τα την πάρουμε. Έχουμε 150 ενεργά μέλη. Παλιότερα ήταν 600 τα μέλη, αλλά με νόμο, όσοι δεν ήταν ενεργά μέλη διαγράφηκαν» ανέφερε ο κ. Κίτσιος.
Αναφορικά με την παραγωγή, καθώς σε ενάμιση μήνα πλησιάζει και ο τρύγος, ο πρόεδρος τόνισε πως «μέχρι στιγμής η παραγωγή πάει καλά, αλλά ποτέ μη λέμε ποτέ, καθώς ο καιρός πλέον είναι απρόβλεπτος και μπορεί να προκύψουν χαλαζοπτώσεις.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε βάλει πολύ καλές ποικιλίες στα αμπέλια μας, όπως μοσχάτα Σάμου, μοσχάτα Αλεξανδρείας, οι οποίες δίνουν άλλα αρώματα και άλλες γεύσεις τόσο στο τσίπουρο, όσο και στο κρασί».
Ερωτηθείς για τον οινοποιητικό τουρισμό, να πηγαίνουν δηλαδή οι τουρίστες στα οινοποιεία και να βλέπουν πώς γίνεται η παραγωγή, ανέφερε πως «αυτό συμβαίνει κυρίως στα νησιά. Και εμείς στον Συνεταιρισμό διαθέτουμε εκθεσιακό κέντρο, αλλά χρειάζεται άλλη οργάνωση, καθώς και να υπάρχει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για να έρθουν».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο στη Λαρίσης – photos

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ στη Λαρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε άνδρας…

24 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Με λούτρινα και παιχνίδια περιμένουν στα νοσοκομεία τα παιδάκια που κρατούνταν όμηροι και απελευθερώθηκαν

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίσσονται σήμερα στο Ισραήλ, όπου επιστρέφουν οι 13 όμηροι που κρατούσε η Χαμάς. Ανάμεσά τους βρίσκονται…

24 Νοεμβρίου 2023

Παιδική πορνογραφία: Στα χέρια της αστυνομίας 25χρονος – Πώς διεθνής έρευνα «ξεσκέπασε» τη δράση του

Μία ακόμα υπόθεση φρίκης, παιδικής πορνογραφίας έρχεται να συγκλονίσει τη χώρα μας, καθώς στις «δαγκάνες»…

24 Νοεμβρίου 2023

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023