Τοπικά

Αύξηση 15% στον τζίρο από πωλήσεις στη «Δήμητρα»

 

Αυξημένος είναι φέτος ο τζίρος από τις πωλήσεις κρασιού και τσίπουρου από τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό «Δήμητρα». Με την οικονομία να έχει ανοίξει για τα καλά και όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, οι υπέροχες γεύσεις των ποικιλιών τσίπουρου και κρασιού από τη «Δήμητρα» κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Φαίνεται λοιπόν πως οδηγούμαστε σε ένα καλό καλοκαίρι για τον Συνεταιρισμό.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα» Νέας Αγχιάλου κ. Γιάννης Κίτσιος ανέφερε πως «παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, τα στοιχεία για το δίμηνο του φετινού Μαΐου – Ιουνίου με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα δείχνουν μια αύξηση 15% στον τζίρο. Οι πωλήσεις πάνε καλά για τα προϊόντα μας, όπως είναι το κρασί και το τσίπουρο. Δεν θέλουμε να είμαστε αχάριστοι, δεδομένων των συνθηκών είμαστε σε καλό δρόμο».
Ο ίδιος ανέφερε πως «τα προϊόντα μας βρίσκονται σε σούπερ μάρκετ, ενώ προωθούνται και στις κάβες. Από τις κάβες το τσίπουρο και το κρασί προωθούνται στα καταστήματα εστίασης».
Οι εργαζόμενοι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου ανέρχονται στους 35, ενώ υπάρχουν και οι εποχιακοί εργαζόμενοι που συνήθως προσλαμβάνονται το καλοκαίρι, ειδικότερα την περίοδο του τρύγου.
«Τα μέλη του Συνεταιρισμού ανέρχονται στα 150. Οι συνεταίροι έχουν υποχρέωση να φέρουν την παραγωγή τους στον Συνεταιρισμό και η δικιά μας υποχρέωση είναι τα την πάρουμε. Έχουμε 150 ενεργά μέλη. Παλιότερα ήταν 600 τα μέλη, αλλά με νόμο, όσοι δεν ήταν ενεργά μέλη διαγράφηκαν» ανέφερε ο κ. Κίτσιος.
Αναφορικά με την παραγωγή, καθώς σε ενάμιση μήνα πλησιάζει και ο τρύγος, ο πρόεδρος τόνισε πως «μέχρι στιγμής η παραγωγή πάει καλά, αλλά ποτέ μη λέμε ποτέ, καθώς ο καιρός πλέον είναι απρόβλεπτος και μπορεί να προκύψουν χαλαζοπτώσεις.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε βάλει πολύ καλές ποικιλίες στα αμπέλια μας, όπως μοσχάτα Σάμου, μοσχάτα Αλεξανδρείας, οι οποίες δίνουν άλλα αρώματα και άλλες γεύσεις τόσο στο τσίπουρο, όσο και στο κρασί».
Ερωτηθείς για τον οινοποιητικό τουρισμό, να πηγαίνουν δηλαδή οι τουρίστες στα οινοποιεία και να βλέπουν πώς γίνεται η παραγωγή, ανέφερε πως «αυτό συμβαίνει κυρίως στα νησιά. Και εμείς στον Συνεταιρισμό διαθέτουμε εκθεσιακό κέντρο, αλλά χρειάζεται άλλη οργάνωση, καθώς και να υπάρχει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για να έρθουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το