Τοπικά

Αυτόνομη Κατάδυση για Άτομα με Αναπηρία από τον Σύλλογο Αυτοδυτών Βόλου

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που έχει προγραμματίσει με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυσή του.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 5 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Valis Resort Hotel, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αυτόνομη Κατάδυση και Άτομα με Αναπηρία». Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για τις εντυπωσιακές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η αυτόνομη κατάδυση και πώς τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να νιώσουν την ίδια αίσθηση ελευθερίας κάτω από το νερό, όπως όλοι οι δύτες. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Μάνθος Μαρράς, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Αυτόνομης Κατάδυσης και Υπεύθυνος του Οργανισμού Disabled Divers International (DDI) στην Ελλάδα.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις του κολυμβητήριου του Ε.Α.Κ. Βόλου, στο πλαίσιο της δράσης “No Barrier Tour”, την οποία έχει θεσπίσει η DDI, θα δοθεί η δυνατότητα σε Άτομα με Αναπηρία να γνωρίσουν από κοντά την αξέχαστη εμπειρία μιας δοκιμαστικής κατάδυσης, σύμφωνα με τα πρότυπα της DDI. Συγκεκριμένα, ο εξειδικευμένος εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης και ιδιοκτήτης του καταδυτικού κέντρου Zoumbosub Diving Center, κ. Ζούμπος Χρήστος, μαζί με μέλη του Συλλόγου τα οποία είναι πιστοποιημένοι συνοδοί, υπό την επίβλεψη του κ. Μαρρά, θα πραγματοποιήσουν Καταδύσεις Γνωριμίας με ΑμεΑ, σε συνεργασία με Συλλόγους και Σωματεία ΑμεΑ της Μαγνησίας.

Το διήμερο εκδηλώσεων τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ η δράση της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου υλοποιείται με την υποστήριξη του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ του Δήμου Βόλου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το